Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Румен Гашаров показва свои рисунки в галерия „Стубел“
Художникът Румен Гашаров показва над 50 свои рисунки в галерия „Стубел“. Повечето от тях са създадени предимно през 60-те и 70-те години на миналия век.
Живописното творчество на Румен Гашаров е добре познато на широката публика. Той e сред онези художници в българското изкуство, които успяват да удивят зрителя с неподправената си оригиналност и специфична изразителност. През чувствителното и критично зрително поле на художника преминават явления, събития, хора, предмети, които той превръща в художествени образи.
Към множеството живописни платна, колажи, илюстрации, създадени през повече от 60-годишен период на творчество, са запазени стотици скици и рисунки, съхранени в архива на Гашаров, които до момента не са показвани пред публика. Изключение прави една малка част, която беше включена в изложбата „Бруто-Нето“ в СГХГ в края на 2022 година. Настоящата изложба в галерия „Стубел“ за първи път представя тази непозната страна от творчеството на Румен Гашаров, свързана с интимния свят на художника. Рисунките са изпълнени с молив, туш, пастел, акварел, химикал, флумастер, с всичко, което е в близост и в полезрението на твореца.
05.12.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz