Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

15 години StarbucksR в България - едно истинско кафе изживяване
Посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен поздрави лично баристите от легендарната кафе верига

1.12.2023 г.
Посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен, Хана Каменецки – старши търговски съветник и Бенджамин Хилбъри – съветник по политически и икономически въпроси към Посолството на САЩ, представители на медиите и партньори на популярната верига бяха сред гостите на специално събитие по повод 15-ата годишнина на Starbucks® България, което се състоя в първото отворено в България кафене на ул. Гурко 62А в столицата.
Водещият на събитието – популярен актьор и голям ценител на кафето – Сашо Кадиев, представи специално видео с постиженията на Starbucks® за изминалите години, а Националният Бариста Шампион за 2023 година – Виктория Чобанова, разказа за емоцията да представи България на юбилейния 10-и бариста шампионат на Starbucks® регион ЕМЕА в Лондон.
Гостите имаха възможността да се насладят на кафе дегустация на специалния коледен кафе бленд на Starbucks®, проведена от Coffee Masters – най-добрите кафе експерти в страната.
Световноизвестната американска верига за кафе Starbucks®, символ на успешно световно предприемачество от 1971 г. досега, успя да възпита, че кафето не е просто ободряваща напитка, а кафенето не е само място за бързото му изпиване. За петнайсет години, откакто е на родния пазар, брандът наложи и разви културата на консумацията на кафе напитки в тяхното многообразие. Постоянството в качеството на напитките, приготвени от 100% арабика, и така чаканите сезонни предложения са само част това, което прави Starbucks® притегателен център за феновете на ободряващата напитка.
Всяко кафене следва философията на компанията да подкрепя креативността, като предлага уникална атмосфера, която предразполага към общуване и приятно прекарване на свободното време. Интериорният дизайн се съобразява с културните традиции и социалната динамика на съответния град, така че всеки посетител да може да се чувства като у дома си.
Философията на Starbucks® може да се види и в усмихнатите лица на баристите – майсторите на кафе и кафе напитки, приготвени с внимание в съответствие с предпочитанията на клиента. Те не пестят своя позитивизъм и приятелско отношение. Вкусът и изборът са двете ключови думи в стила на веригата. Защото вкусът се обогатява и развива, така че енергията на всяка глътка кафе да е в хармония с разбиранията и мечтите на клиента. Така всеки е ценител – добрата напитка носи добро настроение за добри дела. Във всички обекти на веригата може да се насладите освен на емблематичните напитки, приготвени с кафе 100% арабика, така и на всички иновативни и сезонни предложения, които се предлагат на глобално ниво.
„15-годишнината е повод за равносметка. Радваме се, че изградихме трайна емоционална връзка между Starbucks® и българските клиенти, което допринесе за развитието на вкуса и кафе културата като цяло. Защото това е и основният ни стремеж – да създаваме общност от ценители на кафе вкуса, да предлагаме нови изживявания, да се вслушваме в мнението на хората и да предлагаме най-доброто.“ – разказа Иван Георгиев – регионален оперативен директор на Starbucks® за България и Румъния. „Стараем се да бъдем новатори, да се развиваме динамично и да отговаряме на изискванията на пазара.“, добави той и сподели за бъдещите проекти, които готви компанията: “В момента търсим локации за драйв-тру формат, какъвто няма в България към днешна дата. В българския пазар виждаме перспектива и потенциал и това е причината да работим за иновативни концепции и предложения.“
„Петнадесетият рожден ден на Starbucks® в България е важно събитие не само за компанията, но и за Съединените щати. През цялото време, за което Starbucks® са в страната, те създават работни места за хората и възможности да опитат и направят нещо различно в своя живот. Искам да пожелая на Starbucks® успех и още много години в България!“, отбеляза в поздравителното си обръщение посланикът на САЩ Кенет Мертен.
И малко статистика за юбилея – през изминалите 15 години в кафенетата на Strabucks® България са изпити почти 3 милиона литра кафе, посетени са от над 9 милиона клиенти, сертифицирани са 60 Coffee Master-а, включително, първият такъв на Балканския полуостров, подкрепени са над 20 доброволчески и менторски кампании, а с премахването на пластмасовите сламки и прибори, са спестени повече от 182 тона отпадъци.
Какво се крие зад тези цифри на успеха? Първо амбициите и професионализма на АмРест, водеща международна компания, която държи правата за Starbucks® в България. И второ – очакваниятa на българския клиент, който все повече търси качествени кафе напитки в приятелската атмосфера на заведенията на Strabucks®.
За Starbucks®:
От 1971 г. насам компания Starbucks® се е ангажирала с устойчивото придобиване на висококачествено кафе 100% Арабика. Днес, с повече от 34 000 кафенета по целия свят, Starbucks® е лидер в производството и търговията на дребно на кафе в света. Чрез нашия стремеж към високи постижения и спазването на нашите неизменни принципи, ние предоставяме уникално Starbucks® кафе изживяване за всеки клиент.
За AmRest
AmRest Group е водещ европейски мултибранд оператор на ресторанти с портфолио от първокласни марки в 25 страни. AmRest управлява над 2400 ресторанта под франчайзинг марки като KFC, Starbucks, Pizza Hut и Burger King, както и собствени марки като La Tagliatella, Sushi Shop, Blue Frog и Bacoa.


04.12.2023
Share
София - Рожден ден на Старбъкс
04.12.2023
тегло: 1132 KB
размери: 2598X3898 px
автор: Милена Стойкова
София - Рожден ден на Старбъкс
04.12.2023
тегло: 951 KB
размери: 2278X3038 px
автор: Милена Стойкова
София - Рожден ден на Старбъкс
04.12.2023
тегло: 954 KB
размери: 2289X3502 px
автор: Милена Стойкова
София - Рожден ден на Старбъкс
04.12.2023
тегло: 1514 KB
размери: 2598X3898 px
автор: Милена Стойкова
София - Рожден ден на Старбъкс
04.12.2023
тегло: 1092 KB
размери: 2598X3898 px
автор: Милена Стойкова
София - Рожден ден на Старбъкс
04.12.2023
тегло: 1063 KB
размери: 2598X3898 px
автор: Милена Стойкова

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz