Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Форумът '' ЕС среща Балканите'' събира лидери на ЕС
Събитието беше открито от евродепутата и съпредседател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк, Даниел Кадик, изпълнителен директор на Европейския либерален форум и д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб на България.  Форумът, поставящ на дневен ред свързаността между държавите от Западните Балкани като гарант за устойчивост към възникващи рискове и заплахи, се състои в "София Хотел Балкан". Организатори на форума са партия АЛДЕ, с подкрепата на Европейския либерален форум и Атлантическия клуб в България.



Участниците бяха приветствани със специални обръщения от Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО, Роберта Мецола, председател на Европейския парламент, Теодора Генчовска, министър на външните работи на Република България и Олга Стефанишина, вицепремиер по европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна.



Специални гости на събитието са Федерика Могерини, ректор на колежа на Европа и върховен представител на Европейския съюз по външните работи и политиката на сигурност (2014-2019) и еврокомисарят по съседство и разширяване, Оливер Вархеи.



Министрите на външните работи на Република Турция, Република Северна Македония, Република Албания, Република Косово и Република Босна и Херцеговина ще дискутират ползите от интеграцията в първия панел на форума.



Участниците в последващите дискусии ще се фокусират върху засилването на регионалното сътрудничество и интеграцията в ЕС, въпроса за сътрудничеството между НАТО и ЕС в контекста на войната в Украйна и дезинформацията във връзка с кризата.
26.04.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz