Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Румен Радев присъства на концерт по повод 50 години от създаването на Природо-математическа гимназия '' Акад. Боян Петканчин''
Румен Радев на юбилея на ПМГ: Сънувах, че произнасям тази реч



Президентът Румен Радев пристигна тази вечер в Хасково.   А поводът бе участието му в концерта по повод 50 години от създаването на Природо-математическа гимназия "Акад. Боян Петканчин". Празничният концерт се проведе в читалище "Заря".



"Никога не съм сънувал, че някога произнасям реч. Когато получих поканата да бъда част от този юбилей, аз я преместих и с това се приключи - ще бъде част от целия натоварен график, но вечерта аз сънувах. Сънувах, че заставам тук пред своите учители, пред нашите ученици, пред обществеността на Хасково и държа реч", разказа Радев.



Държавният глава открои успехите на възпитаниците на училището, които са сред водещите в националните олимпиади по природни и математически науки, в литературни конкурси и в спортни състезания. „Успехите на тази гимназия нямаше да ги има, ако я нямаше възрожденската и прогресивна хасковска общественост, защото хората в Хасково ясно са осъзнали, че образованието е ключът към успеха", каза още Румен Радев. Природо–математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин" е сред първите, изградили STEM център, даващ широки перспективи както за по-бързото навлизане на учениците в софтуерните и хардуерни науки и съвременните технологии, така и за тяхната успешна реализация в живота.



Президентът изказа благодарност към преподавателите, които с възрожденски дух, любов и отдаденост са подготвили поколения талантливи младежи от Хасково и региона. „Вие дадохте на учениците нов поглед към света и неговите предизвикателства. Подготвихте ги да ръководят с успех научни звена и производства, да се грижат за прогреса на обществото, региона и страната ни“, отбеляза държавният глава. В словото си Румен Радев се обърна и към учениците като им пожела да черпят с пълни шепи от знанието и да се борят за постигне на целите и мечтите си.



Президентът Радев връчи почетен плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на директора на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Гергана Петрова. След церемонията държавният глава проведе среща с учителския колектив на гимназията.



Заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова прочете поздравителен адрес от министър акад. Николай Денков.



Първият директор Дойчо Кръстев припомни как е започнала гимназията. На сцената се изявиха талантливите ученици от гимназията.
21.04.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz