Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Пътни строители затвориха пътя Хасково - Димитровград
Служителите на хасковска пътно-строителна фирма затвориха пътя Хасково-Димитровград до разклона за село Крепост и в двете посоки.  В 11 часа движението бе блокирано от тежки машини.



С плакати “Всеки труд се заплаща” и “Една година обещания” над 30 пътни строители излязоха на платното в знак на недоволство. Те настояват да им бъдат изплатени изработените средства за завършени вече обекти. Припомняме, че от хасковската фирма твърдят, че държавата им дължи над 40 млн лева за извършена работа.



“Нашите искания са да се плати нашият труд, да се изплати сумата, която ни дължат за извършената работа”, заяви Дияна Георгиева. Тя е категорична, че протестите ще продължат докато не им бъдат преведени средствата.



Работниците обясниха, че има забавяне на заплатите. “Трудът е голям, а от два месеца не сме получавали заплати”, недоволстват те. Служителите на хасковската фирма “АБ” АД споделиха, че трудно ще посрещнат Великден, но се надявам поне част от парите да им бъдат изплатени.



Припомняме, че заради неразплатените от държавата средства, от фирма “АБ” АД обявиха, че са подали заявка в Бюрото по труда за съкращаване на 170 работници.



По същото време бе затворена за движение и магистрала “Марица” на 107 км край Капитан Андреево. Участъкът в момента е в ремонт.
20.04.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz