Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Маестро Найден Тодоров ще дирижира Виенските симфоници в Пловдив през септември
Виенският симфоничен оркестър ще гостува за първи път в България на 9 и 10 септември, когато ще изнесе два концерта в Пловдив под палката на маестро Найден Тодоров и солист цигуларят Марио Хосен. 

Програмата включва увертюрата „Кориолан“ от Лудвиг ван Бетовен, виртуозния Първи концерт за цигулка на Николо Паганини и Симфония № 9 „Из новия свят“ от Антонин Дворжак.

„Никога не сме идвали в България. Време е да променим това! Горди сме, че ще посетим Пловдив с два концерта, заедно с виртуозния Марио Хосен и Найден Тодоров, който ще дирижира този оркестър за първи път.” - каза изпълнителният мениджър на оркестъра Михаел Гюнтер на пресконференцията, която се проведен вчера в Епископската базилика в Пловдив. В брифинга участваха и маестро Марио Хосен, солист на концертите, Андреа Вике, посланик на Република Австрия в София, Здравко Димитров, кмет на Пловдив, Пламен Панов, заместник-кмет по култура, археология и туризъм и Иван Попов, председател на Сдружение „Тракия“.

Гостуването на Виенския симфоничен оркестър е организирано от Сдружение „Тракия“ и се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.
13.04.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz