Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Излъчиха българските финалисти в CHIVAS VENTURE 2020
Четири български социални проекта са финалисти на местно ниво в най-мащабната международна инициатива за търсене на бизнес проекти със социална значимост, Chivas Venture 2020.  Глобалното състезание, което се провежда за шести пореден път, дава 1 млн. долара безвъзмездно финансиране всяка година на най-впечатляващите социални стартъпи от целия свят, които съчетават печалбата със стремежа за позитивна промяна в света.

В България участие взеха десетки стартиращи компании, организации и социални предприемачи, сред които бяха селектирани четирите, които наистина биха направили света едно по-добро място за всички нас. В края на този месец предстои да бъде обявен и победителят от България. Преди глобалния финал на Chivas Venture 2020 победителите от всяка участваща държава ще станат част от първоначален кръг онлайн гласуване на публиката за част от финансирането. След това на глобалния финал през месец юни финалистите ще се борят за остатъка от фонда в размер на 1 млн. долара.

Четирите проекта, които стигнаха до финала в България, са Био Стопанство Лопянко, коeто цели революция в копринената индустрия, Enova H2O, които дават иновативно решение в борбата срещу замърсяването на водата, биотехнологичната компания с продукти в сферата на опаковките Biomyc и мобилното приложение за първа медицинска помощ iHelp.
15.01.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz