Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Най-големият британски летищен оператор Manchester Airport Group потвърди участието си в процедурата за концесията на Летище София
Manchester Airport Group (MAG), най-голямата британска летищна група, потвърди днес своите намерения да участва в тръжната процедура по отдаване на концесията на летище София, чието начало бе дадено от българското правителство на 5 юли 2018 г. В момента MAG управлява три от основните летища във Великобритания – Манчестър, Лондон Станстед и Ийст Мидландс, които заедно обслужват 60 милиона пътници на година, до над 270 дестинации чрез 70 авиолинии.

Уникалната структура на собственост на компанията включва както Градския съвет и Общинските власти на Манчестър, така и дългосрочни частни инвеститори (IFM Investors). Този тип собственост гарантира, че в основата на растежа на компанията, е способността да балансира търговските приоритети на летищата с ангажимента си да работи в тясно сътрудничество с местните общности около всеки обект. По този начин се гарантира, че те ще имат ползи от гледна точка на инвестиции и създаване на работни места, а и ще бъде гарантирано и опазването на околната среда.MAG оперира всяко от летищата си като самостоятелен обект, с дълбокото разбиране за стремежите и интересите на местното население, служителите и икономическите партньори. Компанията разбира и отговорността на управляването на едно летище, имайки предвид икономическия растеж и просперитет, които то може да донесе на всеки един град, регион или държава. MAG има практиката да работи с местни компании като доставчици. Компанията, съвместно с екип от местни консултанти, вече повече от две години анализира потенциала на Летище София и днес с гордост обявява, че е първият консорциум, който потвърждава участие в процедурата.Офертата на MAG ще бъде подкрепена от китайския строителен гигант BCEG, който вече работи с MAG по строителния проект в Манчестър - Airport City UK, един от най-значителните британски примери за сътрудничество с Китай в областта на инфраструктурното развитие. Включването на BCEG ще доведе и до нови възможности за сътрудничество между България и Китай.

Г-н Чарли Корниш, Главен изпълнителен директор на MAG, сподели:

“Летищата сближават света и действат като силен икономически катализатор, както за регионалната, така и за националната икономика, в която оперират. И ние се надяваме да ни бъде дадена възможност да предоставим на хората в България глобалния портал на световно ниво, който те заслужават.“

“Ние вече сме извършили огромен обем работа във връзка с тази възможност и имаме ясна визия как да доставим на всеки един пътник приятно преживяване и глобална мрежа от маршрути през летище София, сравними с другите летища от световна класа по света. Ние искаме да доставим директна международна свързаност на България, като така ще се стимулира туризмът и икономическия растеж.“

“В същото време, MAG разбира важността общностите около районите на нашите летища да могат да се развиват, без това да става за сметка на увеличаване на въздействието върху околната среда. Ние вярваме, че когато летищата на MAG просперират, общностите около тях също просперират. Ние сме фокусирали нашите международни дейности за развитие към летище София, което може да стане „перла в нашата корона“ и нашата най-значима до сега инвестиция в друга държава.”

“Щастливи сме да сме партньори с BCEG при подаване на концесионното предложение. Партньорството ни по Airport City UK е повече от успешно. Идваме в София с пълен набор от умения – нашия търговски и оперативен опит и развитите строителни умения на BCEG, както и способността им да предоставят само най-високо качество и стандарти.”

Най-новата придобивка на MAG е летище Лондон Станстед, купено през 2013 г. 4-то по големина във Великобритания, то преживя пълна трансформация под управлението на MAG. За петте си години като собственик, MAG увеличи броя пътници, преминаващи през летището с 40% до 26 милиона на година. А тази година се очаква да достигнат 28.5 милиона пътници. От 2013 г. броят на авиокомпаниите на летище Лондон Станстед се увеличи от 8 на 22 и бяха добавени 40 нови маршрута, включително популярната директна връзка със София - един от най-бързо развиващите се маршрути.

На летище Лондон Станстед, както и на Манчестър и Ийст Мидландс, MAG използва значителния си опит в проектиране и управление на терминали, за да създаде успешни от търговска гледна точка магазини, ресторанти и барове, както и паркинг зони, които значително подобряват преживяването на пътниците. Развивайки летищата си по търговско-ориентиран модел, MAG може да се фокусира върху привличане на авиокомпании с оферти, които им позволяват да предлагат по-ниски цени до повече дестинации.

MAG също така дълго и успешно работи с превозвачи от Близкия изток, за да развива глобална свързаност от своите английски летища през Дубай, Абу Даби, Доха и Мускат, които са на до 5 часа полет от София. Компанията ще се фокусира също така и върху въвеждането на повече полети от София до градовете от Западните Балкани като Белград, Загреб, Сараево и Тирана, както и до всички европейски столици. В допълнение, MAG оперира двете най-важни летища за карго самолети във Великобритания и разбира важността на карго връзките за търговията на национално, европейско и глобално ниво.

Всички летища на MAG са сертифицирани като „въглеродно неутрални“, благодарение на сериозните усилия на вътрешен екип от експерти за намаляване въздействието на операциите върху околната среда.

Министърът на транспорта на Великобритания г-н Крис Грейлинг заяви: „MAG инвестира сериозно в своите летища във Великобритания и показа значителен устойчив растеж. Имам удоволствието да подкрепя тяхната оферта за концесията на летище София, където ще имат възможност да приложат успешните си практики. Доверен летищен оператор като MAG е правилната компания за подобна инвестиция в България, тъй като Великобритания се стреми към засилване на икономическите си връзки със страната.“

Партньорът на MAG, китайската държавна компания BCEG, една от световните топ 250 строителни компании, има над 65 години опит, специализирайки в строителството, развитието и инвестициите. В BCEG работят над 20,000 човека по целия свят, развивайки проектите и услугите на компанията в 27 държави на 5 континента, включително с регионални офиси в Австралия, Канада, Нова Зеландия, САЩ и Великобритания.

През 2013 г. BCEG отвори централен офис за Великобритания в Манчестър и започна дейности под името Beijing Construction Engineering Group Inte
ational (BCEGI). BCEGI се присъедини към Airport City - проект на стойност 1 милиард английски лири на летище Манчестър, като съсобственик и строителен партньор.

BCEG има сериозно портфолио от завършени проекти в авиационния сектор. До днешна дата групата е изпълнила и предала повече от 1 милион квадратни метра нови площи за терминали, 15 големи карго/технически хангара и стотици километри писти, пътеки за рулиране и перони.

BCEG в момента изгражда един от най-големите авиационни строителни проекти в света: Пекинското международно летище Даксинг. Проектът се състои от 9 писти и над 1.4 милиона квадратни метра площ на терминалите. Очаква се също така да бъде най-натовареното летище в света откъм трафик на пътници, като при пълен капацитет ще обслужва по 130 милиона пътници и над един милион полета на година. Първа фаза от новото летище ще бъде отворена и готова за експлоатация догодина, както е планирано.

Ксинг Ян, Управляващ директор на BCEG Inte
ational Co. Ltd. сподели: “Да се присъединим към партньорите ни от MAG, за да участваме в процедурата по избор на концесионер за летище София, е истинска чест за нас.“

“Работата ни с MAG в България ще бъде вдъхновяваща, предизвикателна и удовлетворителна възможност и ние очакваме с нетърпение да затвърдим вече съществуващите ни връзки.“

“Ние разглеждаме участието си в предложението по процедурата за летище София като продължение на меморандума за разбирателство между Китай и България и като част от инициативата „Един пояс, един път“. Проектът представлява истинска възможност за нас да проучваме и за в бъдеще съвместни инфраструктурни възможности.“

“Ние ще допринесем за Летище София с нашите китайски инвестиции заедно с експертизата си и задълбочените ни умения в авиацията, строителството, развитието, инвестициите и инфраструктура. Като основен доставчик и партньор, ние сме убедени в развитието му и вярваме, че то ще служи като магнит за последващи инвестиции в София, което ще донесе икономически ползи и увеличаване на заетостта в района.”
03.10.2018
Share
София - Представяне на Manchester Airport Group
03.10.2018
тегло: 362 KB
размери: 928X1392 px
автор: Георги Палейков
Andrew Harrison, CEO, Airport_Services, MAG
София - Представяне на Manchester Airport Group
03.10.2018
тегло: 297 KB
размери: 928X1392 px
автор: Георги Палейков
Charlie Cornish, CEO, MAG
София - Представяне на Manchester Airport Group
03.10.2018
тегло: 380 KB
размери: 928X1392 px
автор: Георги Палейков
Xing Yan_Regional_Director_BCEGI

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz