Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Теленор ще обучава над 10 хиляди български деца за рисковете в мрежата и безопасната употреба на интернет
Над 260 служители на Теленор ще се срещнат днес с над 10 хиляди български деца и ще ги запознаят с рисковете в интернет и начините за справяне с тях в рамките на инициативата „Бъди умен, бъди мил“, която се провежда в сътрудничество с Националния център за безопасен интернет.

В рамките на инициативата, служители на Теленор ще посетят над 60 начални, основни и средни училища из цяла България и под формата на забавни игри ще разговарят с ученици от първи до осми клас за различните видове онлайн тормоз, с основните рискове, които предполага употребата на интернет, както и с начините за справяне с тях. Представянето на темите ще бъде под формата на игри, съобразени с възрастта на участниците и разработени от експертите от Националния център за безопасен интернет.



Също така, Теленор предлага на всички интернет потребители своя

Наръчник за видовете онлайн-тормоз http://cyberbulling.safenet.bg), подходящ както за ученици, така и за родители, като специално за тях, Теленор и центърът за безопасен интернет създадоха и удобния Речник на социалните мрежи

(http://socialguide.safenet.bg). През 2014 г. Теленор бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, съдържащи сексуална злоупотреба с деца, в сътрудничество с Министерството на вътрешните работи (МВР).



„За поредна година Теленор се фокусира върху начините и инструментите, чрез които интернет може да бъде безопасно място както за нас, така и за най-уязвимите сред нас – децата. Заедно с Националния център за безопасен интернет искаме да отправим едно полезно послание към тях и към техните родители. Нещо повече - днес, аз и моите колеги сме сред децата, за да им покажем нагледно и с личен пример как бихме могли заедно да направим интернет едно по-безопасно място за тях“, заяви главният изпълнителен директор на Теленор България Майкъл Фоли. (@Michael_Telenor)

Инициативата „Бъди умен, бъди мил“ е част от глобалната кампания под същото име на Теленор Груп, която ще обхване над 60,000 ученици и родители в 13 държави от целия свят.



„Дигиталните комуникации и достъпът до интернет несъмнено създават огромни възможности за хората, компаниите и обществото. За съжаление, в интернет има и много хора с недобри намерения и това е един от рисковете, пред които се изправят децата. Вярваме, че е изключително важно да ги образоваме и информираме отрано, така че да могат да взимат правилните решения и да ползват безопасно интернет. Като глобален мобилен оператор и интернет доставчик, ние гледаме на това като на свое задължение и отговорност“, коментира главният изпълнителен директор и президент на Теленор Груп Сигве Бреке.

Повече информация за начините за рисковете в интернет е налична на

сайта на Националния център за безопасен интернет, а за деца и непълнолетни е отворена специална телефонна линия 124 123, където могат да получат квалифицирана помощ и консултация.
29.09.2016
Share
София - Инициатива на Теленор „Бъди умен, бъди мил“
29.09.2016
тегло: 595 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Миро Златев
Главният изпълнителен директор на Теленор България Майкъл Фоли и деца от 19 СУ „Елин Пелин“ в София откриха инициативата на оператора „Бъди умен, бъди мил“ , в рамките на която над 10 000 български деца ще бъдат запознати с рисковете в интернет, как да ги предотвратяват и как да се справят с тях
София - Инициатива на Теленор „Бъди умен, бъди мил“
29.09.2016
тегло: 662 KB
размери: 2011X3000 px
автор: Миро Златев
Над 10000 деца от 1-ви до 8-ми клас в 60 училища в България ще се включат в инициативата на Теленор „Бъди умен, бъди мил“ и ще бъдат запознати с рисковете в интернет, как да ги предотвратяват и как да се справят с тях.

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz