Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

4G мрежата на Теленор с покритие на 75% от населението на България
Покритието на 4G мрежата на Теленор достигна 75% от населението на България и в момента е най-голямата 4G мрежа в страната по този показател, съобщи главният изпълнителен директор на компанията Стайн-Ерик Велан. 

В момента, 4G мрежата на Теленор обхваща всички населени места с население над 5 000 жители в страната, около 50% от селищата с население между 2 и 5 000 жители, включително най-големите и популярни черноморски курорти и почти цялото софийско метро. Максимално достижимата скорост на мобилния интернет в мрежата на компанията е 75 mbps.

“Теленор приключи успешно и в срок преместването на своите операции в определената на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) зона от обхвата 1800 MHz и сега очаква решението на комисията за отдаване на допълнителен честотен спектър. Това ще ни позволи да увеличим максимално достижимата скорост до 100 mbps и да разширим обхвата на нашата 4G мрежа като осигурим покритие и в още от по-малките населени места”, съобщи главният технически директор на Теленор Владимир Радойчич.

„Благодарение на доброто планиране и на оптимизирането на наличните ресурси, за по-малко от пет месеца от старта на 4G услугите, Теленор изгради най-голямата 4G мрежа в България като покритие на населението. Готови сме да продължим да инвестираме в развитието на нашата мрежа и да разширяваме възможностите, които тя предлага на нашите клиенти след получаването на съответния допълнителен честотен ресурс“, коментира главният изпълнителен директор на Теленор България Стайн-Ерик Велан.

„Вярваме, че КРС ще вземе в най-кратък срок необходимите решения за това, както и ще приложи своя опит и своите правомощия, за да бъде избегната ситуацията, при която част от спектъра остава блокирана за дълъг срок от време поради неплащане на дължимите лицензионни такси от страна на некоректна компания“, допълни той. Теленор e и първият български оператор който предлага 4G роуминг услуги на своите клиенти и те вече са на разположение потребителите в Сърбия, Черна гора и Норвегия, а в рамките на брoени дни – и в Гърция. В най-скоро време предстои и стартът на 4G роуминг партньорства на Теленор в най-популярните дестинации за клиентите на оператора, включително Германия, Италия, Франция, Испания, Австрия, Великобритания, Турция и др. Теленор предлага на своите клиенти и Джобен 4G пакет за индивидуален wi-fi hotspot. Пакетът осигурява безжична wi-fi свързаност с интернет със скоростта на 4G за до 10 устройства – мобилни телефони, таблети, компютри и други, навсякъде в покритието на 4G мрежата на Теленор и е с месечна такса от 18,99 лв. с включено устройство, 5000 МВ за общо интернет потребление на максимална скорост и 10 000 МВ специално за видеотрафик в сайта Vbox7.com на месец. Джобният 4G пакет и включеното потребление може да се използва и в 3G мрежата на Теленор. Пълна информация за пакетната оферта в търговската мрежа и на www.telenor.bg
14.04.2016
Share
София - Пресконференция на Теленор
14.04.2016
тегло: 525 KB
размери: 1471X2204 px
автор: Миро Златев
Владимир Радойчич, главен технически директор на Теленор България, Мила Кушева, директор „Продуктов маркетинг“, Стайн-Ерик Велан – главен изпълнителен директор и Ясен Гуев, главен директор „Корпоративна политика“ на Теленор (от ляво на дясно)

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz