Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Теленор и Центърът за безопасен интернет подписаха споразумение за партньорство
По повод Международния ден за безопасен интернет, Теленор продължава образователната си кампания, посветена на безопасността на децата в онлайн пространството. Инициативата се осъществява в сътрудничество с Центъра за безопасен интернет. Изпълнителният директор на Теленор Стайн-Ерик Велан и Николай Бадински, изпълнителен директор на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, която координира дейността на Българския център за безопасен интернет, подписаха споразумение за съвместно партньорство.

На специално събитие днес Теленор ще награди децата, които през изминалата година бяха обучени как да се справят с рисковете в интернет в пет детски полицейски академии в страната, а след това успешно предадоха знанията на свои връстници. Киберскаутите ще получат грамоти и таблети от компанията, а също така ще имат възможност да научат повече за развитието на дигиталните технологии и да разменят идеи с експерти в областта.

“Осигуряването на безопасен интернет е един от ключовите приоритети на Теленор в областта на социалната отговорност и ние провеждаме редица инициативи, посветени на тази тема във всички държави, в които оперираме, като усилията ни са насочени към образованието от една страна и превенцията на онлайн рисковете от друга“, каза господин Велан след подписването на договора.

Образователната кампания на Теленор има за цел да повиши информираността на децата, родителите и преподавателите относно основните видове онлайн тормоз и начините за неговото предотвратяване. Като част от инициативата, Теленор съвместно с Центъра за безопасен интернет ще проведе поредица от обучения за деца от 5-ти клас в различни градове в страната. Учениците, които се включат в образователните активности, ще имат възможност да придобият знания и практически умения относно безопасността в интернет, които впоследствие да предадат на своите връстници. Най-активните и успешни „киберскаути“ ще получат награди.

В рамките на съвместната кампания на Теленор и Центъра за безопасен интернет, тази година ще бъде проведено и национално изследване за използването на дигитални устройства от деца на възраст от 0 до 8 години. Проучването не само ще представи актуалните тенденции в употребата на смарт устройства от най-малките потребители, но и ще даде препоръки към родители, учители и възпитатели по въпросите, свързани с онлайн безопасността и основните видове онлайн тормоз.
09.02.2016
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz