Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Теленор и посолството на Норвегия провеждат конференция за корпоративна отговорност
Теленор и посолството на Кралство Норвегия в България организираха съвместна конференция на тема: „Корпоративната социална отговорност – фактор за растеж и устойчиво развитие“. Партньори на събитието бяха Иновация Норвегия и мрежата за корпоративна социална отговорност CSR България.  Конференцията се състоя за втора поредна година и събра представители на бизнеса, държавния сектор, неправителствени организации и медии.

В рамките на конференцията, главният изпълнителен директор на Теленор Стайн-Ерик Велан представи програмата на компанията за професионално развитие и социална интеграция на хора с увреждания Open Mind. Той разказа повече за историята на инициативата и нейната реализация в България.

„Щастлив съм, че програмата Open Mind вече функционира в България, както и в още три страни – Норвегия, Швеция и Пакистан. Вярвам, че тя е в състояние да промени отношението към хората с увреждания и да покаже, че те са пълноценна част от нашето общество.Тази програма създава възможности за всички ангажирани страни. Участниците в нея имат възможност да натрупат професионален опит, компанията има достъп до качествени кадри, а обществото печели от наличието на повече активни данъкоплатци и от социалната интеграция на хората с увреждания. Бих искал да призова повече работодатели да се присъединят към инициативата, защото само чрез общи усилия можем да постигнем видими резултати“, каза Стайн-Ерик Велан.

„Корпоративната социална отговорност е неразделна част от бизнеса и обществото в Норвегия. Тя отразява ключови норвежки ценности, които ние споделяме – равенство, прозрачност и нулева толерантност към корупцията. За нас корпоративната социална отговорност се асоциира с дългосрочен ангажимент и отговорно отношение както на правителствено, така и на корпоративно ниво. Компании с международен опит като Теленор са измежду най-добрите посланици на норвежките ценности, тъй като те допринасят за подобряването на социалния и бизнес климат в страните, в които оперират“, коментира посланикът на Кралство Норвегия в България Н.Пр. Гюру Катарина Викьор.

В конференцията взеха участие още Н.Пр. Арне Саннес Бьорнстад, посланик на Кралство Норвегия в Сърбия, както и г-жа Ели Блайе Мюнкелиен, директор „Специални проекти“ в Innovation Norway. Модератор на събитието бе изпълнителният директор на CSR Bulgaria Борис Колев, който сподели полезен опит от своята практика и представи иновативни подходи в областта на корпоративната социална отговорност.
12.10.2015
Share
София - Конференция „Корпоративната социална отговорност – фактор за растеж и устойчиво развитие“
12.10.2015
тегло: 536 KB
размери: 2169X3000 px
автор: Миро Златев
Главният изпълнителен директор на Теленор Стайн-Ерик Велан
София - Конференция „Корпоративната социална отговорност – фактор за растеж и устойчиво развитие“
12.10.2015
тегло: 854 KB
размери: 2002X3000 px
автор: Миро Златев

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz