Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Дружеството на художниците – Русе представи изложба на творби на над 50 автори
Дружеството на художниците – Русе представи изложба на творби на над 50 автори в Концертен комплекс Зала България - партер и мраморно фоайе. Експозицията ще бъде отворена за посетители до 30 октомври.

Дружество на художниците – Русе е създадено на 25 май 1945 година. Неговото първо официално наименование е Колектив на художниците – Русе. През същата година е и първата изложба на новосъздадената организация, представена в читалнята на библиотека „Христо Ботев” и съдържаща 44 живописни платна, 6 сценични проекта и 4 рисунки с туш на 10 автора.

През годините Дружеството обединява и организира творческия живот, свързано със Съюза на българските художници. В града творят талантливи русенски автори и резултат от техните успехи е развилата се Русенска живописна школа.

Днес Дружеството на художниците – Русе e авторитетна културна институция, която привлича вниманието на обществеността, насърчава творческата активност на професионалисти и любители. Обединявайки всички поколения, подпомага изявите и на най-младите. Поддържа контакти с други творчески организации и автори от страната и чужбина, като осъществява активен обмен на събития и произведения.
08.10.2015
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz