Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

OMV проведе първи VIVA Кафе Бариста шампионат
Представянето на новото VIVA КАФЕ на бензиностанции OMV беше придружено от уникален по рода си Бариста шампионат, в който жури бяха и клиентите на компанията.  В продължение на месец клиентите на OMV България имаха възможността да оценяват качествата на кафе-напитките предлагани във VIVA, както и уменията на служителите на компанията да приготвят кафе. Служителите, събрали най-много гласове от клиенти се класираха за VIVA КАФЕ Бариста шампионат, журиран от световно известният бариста-майстор Горан Хубер.

Заедно с предлагането на новото VIVA КАФЕ на своите обекти от месец април 2015 г., OMV България проведе мащабна програма за подобряване уменията на своите служителите в приготвянето и сервирането на кафе-напитки. След провеждането на серия от специализирани обучения на всички свои обекти, които целяха да повишат знанията и разкрият тънкостите по отношение на кафето и предлаганите кафе-специалитети, сред които: еспресо, капучино, лате макиато,еспресо макиато, компанията даде възможност на своите клиенти да споделят впечатленията си от новото кафе. В продължение на месец, клиентите имаха възможност да попълват анкетни карти и да оценят качествата на новото VIVA КАФЕ, както и работата на служителя, който ги е обслужил. В резултат на това, 120 от служителите на OMV България, събрали най-много на брой гласове взеха участие във VIVA КАФЕ Бариста шампионат. Конкурсът се проведе в два кръга в цялата страна, като участниците бяха оценявани след възлагането на многобройни тестове и задачи, свързани с приготвянето и поднасянето на напитката. След оспорвано състезание, до финала достигнаха 22 участника и професионалното жури определи Вероника Мирчева, OMV Поликраище за VIVA КАФЕ Бариста шампион за 2015 г.

„Проведохме специални обучения на служителите, за да сме сигурни, че всички наши клиенти получават качествено приготвени кафе-специалитети и безупречно обслужване. За нас мнението на клиентите е водещ фактор за успех и затова им предоставихме възможност да оценят както качествата на новото кафе, така и уменията на нашите служители.“ каза г-н Петър Величков, управител на OMV България. „Резултатите са на лице и са повече от впечатляващи – освен отличните отзиви по отношение на вкусовите качества на кафето, можем да се похвалим, че от старта до сега, на бензиностанциите са изпити близо 1 милион VIVA КАФЕ напитки“.

Специално за финалния кръг в България пристигна световно известният бариста-майстор Горан Хубер. Специализираните обучения на експерта, проведени по-рано тази година, помогнаха на служителите на компанията да повишат своята кафе-култура и подобрят уменията си. Като признание за добрата работа и впечатления от OMV България, Горан Хубер предостави на победителя във VIVA КАФЕ Бариста шампионата възможност за обучение в неговия уникален кафе-институт в Инсбрук, Австрия.

„За мен е изключителна чест да дойда отново в България и участвам в журито на Бариста шампионата, който OMV организира. Още по време на обученията видях, че много от служителите имат специално отношение и интерес към приготвянето на кафе-специалитети и това много ме зарадва. Страст към кафето, добри познания и готовност да предаваш своите умения на другите – това са основните изисквания, за да бъдеш добър бариста. Мисля, че виждам тези качества в новия Бариста шампион на OMV.”

Допълнителна информация:

OMV – публична компания с ограничена отговорност

С консолидирани приходи от 36 милиарда евро и персонал от 25,500 души през 2014 г., OMV Aktiengesellschaft е една от най-големите индустриални компании на борсата в Австрия. В сектор Проучване и Добив, OMV притежава силна база в Румъния и Австрия, както и балансирано международно портфолио. Дневното производство през 2014 г. е от около 309,000 нефтени барела. В сектор Рафиниране и Маркетинг, OMV има годишен рафиниращ капацитет от 17.4 милиона тона и към края 2014 година приблизително 4,100 бензиностанции в 11 държави. OMV оперира в Австрия газо-преносна мрежа и хранилища за съхранение на газ в Австрия и Германия. През 2014 година, обемът на продажбите на газ възлиза на 123 TWh.

Допълнителна информация за VIVA:

OMV центровете за услуги предлагат от 1994 година много повече от гориво на своите клиенти. Зоната на магазина и ресторанта, както и предлаганите услуги в обектите на OMV, постоянно се подобряват, за да удовлетворят нуждите на клиентите на OMV. VIVA създава една нова култура на бензиностанциите, която превръща спирането на обекта в приятна почивка от забързаното ежедневие и се характеризира с високо качество на средата, топ качество на продуктовата гама и персонал, ориентиран към клиента.

В допълнение на прясно приготвените закуски, VIVA също така предлага повече от 1,500 пазарни артикула от ежедневна необходимост, органични продукти,  FAIRTRADE – сертицифицирано кафе, подаръци, VIVA винотека и други. Има почти 900 OMV бензиностанции с VIVA в девет Европейски държави простиращи се от Германия до Румъния, включително 180 в Австрия.


18.06.2015
Share
София - Първи VIVA Кафе Бариста шампионат
18.06.2015
тегло: 352 KB
размери: 1328X2000 px
автор: Александър Михайлов
22-мата финалисти на бариста шампионата
София - Първи VIVA Кафе Бариста шампионат
18.06.2015
тегло: 284 KB
размери: 1328X2000 px
автор: Александър Михайлов
Горан Хубер с първите трима финалисти
София - Първи VIVA Кафе Бариста шампионат
18.06.2015
тегло: 289 KB
размери: 1328X2000 px
автор: Александър Михайлов
Горан Хубер - бариста майстор, Елка Станкова - ръководител отдел "Негоривен бизнес" и Петър Величков - изпълнителен директор OMV България
София - Първи VIVA Кафе Бариста шампионат
18.06.2015
тегло: 266 KB
размери: 2000X1328 px
автор: Александър Михайлов
Петър Величков - изпълнителен директор OMV България
София - Първи VIVA Кафе Бариста шампионат
18.06.2015
тегло: 191 KB
размери: 1999X1328 px
автор: Александър Михайлов
Горан Хубер - бариста майстор
София - Първи VIVA Кафе Бариста шампионат
18.06.2015
тегло: 291 KB
размери: 1999X1328 px
автор: Александър Михайлов
Елка Станкова - ръководител отдел "Негоривен бизнес"

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz