Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

GLOBUL награди българския национален отбор по футбол за бездомни хора
GLOBUL награди състезателите от разширения състав на „Отбора на надеждата“, който ще представя България на световното първенство по футбол за бездомни хора в Чили от 19 до 26 октомври 2014 г. 

Имената на единадесетте младежи бяха обявени след финалния селекционен турнир на „Отбора на надеждата“, който се проведе на 13 юли в спортната зала в столичния квартал „Челопечене”. Сред националните играчи има младежи в неравностойно положение от Лом, Стара Загора, Брацигово и София, а вратарят на отбора е бежанец от Мали. Останалите участници в турнира също получиха подаръци от генералния спонсор на проекта GLOBUL.

„Всички ние в GLOBUL стоим зад достойната и социално значима кауза на „Отбора на надеждата“. Вярваме, че тази инициатива има реален позитивен ефект не само върху нейните бенефициенти, а и върху цялото ни общество, тъй като тя дава шанс на хората в неравностойно положение да се докажат пред себе си и пред останалите, да променят живота си и да сбъднат мечтите си. А да представяш страната си на Световно първенство е страхотно постижение. Пожелавам успех на отбора“, заяви Мариета Михайлова, експерт „Спонсорства и активации“ в GLOBUL по време на събитието.

Събитието завърши с демонстративна среща между тазгодишния национален състав и играчи, представяли страната ни на световните първенства по футбол за бездомни хора през 2012 и 2013 г. Специален гост на събитието бе актрисата Теодора Духовникова, която тази година е посланик на „Отбора на надеждата” заедно с писателя Георги Господинов.

GLOBUL подкрепя проекта за социална интеграция на младежи в неравностойно положение чрез спорт за трета поредна година, а организатор на инициативата е Sports Management Bulgaria. При дебютното си участие на Мондиала в Мексико през 2012 г., „Отборът на надеждата“ завърши на престижната четиринадесета позиция от 43 състава. Година по-късно, националният тим на страната ни зае седемнадесета позиция от 46 тима и спечели Купата на град Познан.
14.07.2014
Share
София - Награждаване на „Отбора на надеждата“
14.07.2014
тегло: 809 KB
размери: 1965X3000 px
автор: Александър Михайлов
Актрисата Теодора Духовникова, посланик на проекта тази година, и Мариета Михайлова, експерт „Спонсорства и активации“ в GLOBUL, награждават състезателите от „Отбора на надеждата“
София - Награждаване на „Отбора на надеждата“
14.07.2014
тегло: 908 KB
размери: 1877X3000 px
автор: Александър Михайлов
„Отборът на надеждата“ заедно с треньорите по проекта, изпълнителния директор на Sports Management Bulgaria Виктор Кирков (горе вдясно), Мариета Михайлова, експерт „Спонсорства и активации“ в GLOBUL (долу вляво) и актрисата Теодора Духовникова (долу в средата)

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz