Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

"Бързи, смели, спортни" събира популярни личности в подкрепа на спорта
Популярни личности демонстрираха уникални спортни умения и състезателен дух в развлекателната надпревара с щафетни игри, организирани от Orange Fitness България, с цел поощряване на децата към практикуване на спорта като начин на живот.

На събитието присъстваха Ирена Димитрова – Директор Дирекция „Спортни дейности“ в Столична община и Цветомира Минкова, детски психолог във Фондация „Дечица“ и представители на медиите.

Участвайки в два отбора със свежи плодови имена „Портокал“ и „Лимон“, Ирен Онтева, Радост Драганова, Симона Пейчева, Юлия от дует „Мания“ и техните малчугани премериха сили срещу противниковия отбор, който не отстъпваше с хъс за победа от страна на Ники Кънчев, Марта Вачкова, съпругата на Калин Сърменов - Боряна и рожденичката Деси Тенекеджиева.

В спортни екипи и с добро настроение известните имена от шоубизнеса и спорта дадоха всичко от себе си в забавните игри с повишена трудност, съобразени и с възрастта на малките участници, водени от спортните педагози на детски клуб „Оранжево детство“ на Orange Fitness. Целта беше чрез личния пример на хора, постигнали професионални успехи и популярни в общественото пространство да бъде поощрен интереса на деца и възрастни към спорта като начин на живот.

В първата надпревара, наречена „Сиамски близнаци“, първо място спечели отбор „Портокал“. В разгара на втората - подскачане с топки, отборът на „Лимончета“ демонстрира ловкост и бързина. В играта на дърпане с въже, разбира се, бе спечелена от отбора с мъжкото и силно присъствие на Ники Кънчев и изобретателните подходи на чаровната Марта Вачкова. Отборът на красивите и пленителни дами Ирен, Радост, Симона и Юлия се обединиха и представиха като истински екип с ентусиазъм в състезанието „Прескочи блатото“.

Най-забавна и цветна се оказа финалната игра „Затрупай противника“, в която участниците имаха за цел да замерят противника си с колкото се може повече топки. Дори и най-малкият състезател – четиригодишният Алексей, син на световната шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева, даде пример за концентрация и желание за победа до финала.

«Бързи, смели, спортни» е първата от поредица инициативи на Orange Fitness България под надслов «Движението е живот». Мисията на спортния клуб е да съдейства за повишаване качеството на живот, привличайки към редовни спортни занимания хора от различни възрасти и популяризирайки физическата активност като грижа за здравето.

Инициативата ще се провежда регулярно и дългосрочно с цел да се постигне максимален ефект. След “Бързи, смели, спортни“, второто събитие от серията ще бъде посветено на деца в неравностойно положение. В средата на месец май ще стартира съвместна инициатива с дом „Славейков" за деца, лишени от родителски грижи в община Илинден със съдействието на Фондация „Дечица“. Под ръководството на опитните спортни педагози на Orange Fitness в два поредни месеца възпитаниците на дома ще се занимават със специализирана гимнастика в залите на клуба.

Третата вълна ще се проведе на открито в Южен парк. Специалисти ще демонстрират йога упражнения и умения, подходящи за открито пространство. Проявата цели да привлече вниманието на възможно най-голям брой хора и да покаже, че двигателната активност и грижата за здравето могат да имат различни измерения.
13.04.2014
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz