Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Министър Стойнев: "Делът на възобновяемите енергийни източници да е на база спецификата на държавите"
"България тръгна по пътя на икономическия растеж, отлепя се от дъното, но е необходимо страната ни да има още по-голям икономически растеж", заяви в Сливен министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. 

Той подчерта, че е важно да се подобри бизнес климата, като е започната мащабна акция за намаляване на лицензионни, регистрационни и разрешителни режими. „В тази връзка в момента се подготвят промени в Закона за насърчаване на инвестициите, който да е много по–съкратен и по-опростен, закон който да намали бюрократичната тежест в страната, да даде повече шанс на инвеститорите и да се откриват нови работни места“, добави още министър Стойнев. "Големият проблем пред бизнеса е и достъпа до финансиране", подчерта министърът.

"България ще се въздържи от предлаганите 40% от намаляване на въглеродните емисии, защото „това ще доведе до делокализация на индустрията от Европа”", заяви още Стойнев и посочи, че България е за намаляване на емисиите, но да е спрямо решение на отделните държави, и след като се види какъв е ефектът върху икономиката.

Също така увеличаването на дела на възобновяемите енергийните източници трябва да е на база спецификата на отделните държави-членки, а не на ниво Европейски съюз.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев посети днес фабриката на Едоардо Миролио и разгледа производствените мощности, заедно с областния управител Корнелий Желязков и кмета на Сливен Кольо Милев.
24.02.2014
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz