Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Посланикът на Германия дари хуманитарна помощ на бежанците в Харманли
Посланикът на Германия у нас Матиас Хьопфнер днес посети бежанския лагер в Харманли, за да донесе хуманитарна помощ, събрана от многобройни частни дарители. 

От два микробуса бяха разтоварени хигиенни продукти, бебешка храна и памперси, детски дрехи, обувки и играчки. Списъкът с нужните продукти бе предварително съгласуван с Българския Червен кръст и е на стойност над 8 000 лева.

Посланикът разгледа бежанския лагер с ръководителя на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) към Министерски съвет Николай Чирпанлиев и се информира за ситуацията на обитателите.

Събралите се бежанци благодариха чрез Николай Чирпанлиев на българската държава, че ги е приютила и казаха, че те биха се върнали в държавата си след като войната приключи. Чирпанлиев съобщи, че само през януари са дали статут на повече от 800 бежанци, което е повече от последните пет години. След като от ЕС дадат средства, обеща в рамките на три месеца лагера в Харманли да отговаря на всички нормативни изисквания на ЕС и ги помоли да проявят търпение.
06.02.2014
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz