Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Видеофайлове
ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ със съвместно учение в к.к. „Албена“
17.05.2022
Видеорепортаж: Любомир Бенковски - Бенджи
На територията на к.к. „Албена“ се проведе съвместно учение за търсене и спасяване при възникване на авиационно произшествие и ликвидиране на последствията в градска среда. С това тренировъчно занятие беше проверена реакцията на структурите на Единната спасителна система при ликвидиране последствията от подобен инцидент в градска среда.
ВМС направиха зрелищна демострация за Гергьовден във Варна
06.05.2022
Видеорепортаж: Любомир Бенковски - Бенджи
По случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия, Военноморските сили направиха денонстрация на способности с участието на военнослужещи от Дивизион за морски специални операции, Морска вертолетна авиобаза „Чайка“, Флотилия бойни и спомагателни кораби. Морските командоси освободиха задържан от терористи кораб.
Протест във Варна срещу решението на парламента за оръжието за Украйна
05.05.2022
Видеорепортаж: Любомир Бенковски - Бенджи
По-малко от вчера, но пак значителен брой хора се събраха на протестно шествие с искане за неутралитет и против решението на парламента за военна помощ за войната в Украйна. Протестиращите блокираха за кратко булеварда пред общината, след което направиха шествие по пешеходната зона до Областна управа, където закачиха на вратата българското знаме обърнато обратно като символ, /по думите им/ че българското правителство е обявило война на българския народ. После шествието продължи до Катедралата и отново беше блокиран булеварда, като протеста се завърна пред общината. Скандиранията бяха освен за неутралитет и за оставка на кабинета. За разлика от вчера, когато се издигаха само български знамена този път имаше и знамена на партия "Възраждане".
Шествие във Варна срещу изпращането на оръжие за Украйна
03.05.2022
Видеорепортаж: Любомир Бенковски - Бенджи
Хиляди се събраха на митинг шествие пред Общината във Варна. Шествието беше предвождано от моторджийски клубове и премина по централните улици. Хората скандираха "Не на войната" "Неутралитет", не на изпращане на оръжие за войната в Украйна, а също и за оставка на правителството.
Българските моряци от кораба 'Царевна' кацнаха във Варна
18.04.2022
Видеорепортаж: Любомир Бенковски - Бенджи
Моряците от кораба "Царевна" се прибраха. Правителственият самолет кацна във Варна. Министърът на външните работи Теодора Генчовска, заедно с министър-председателя Кирил Петков посрещнаха евакуираните от кораба „Царевна“ български моряци на летището. 14 наши сънародници и един украински гражданин бяха евакуирани от пристанището на Мариупол. Един от евакуираните моряци Стефан Янев сподели, че по кораба има нанесени щети. От кораба са излезли сами, войници са ги качили на автобус , били са в хотел в Донецк, а оттам - в Ростов на Дон.
Хиляди мотористи откриха мотосезона във Варна
16.04.2022
Видеорепортаж: Любомир Бенковски - Бенджи
Мотосезон 2022 бе официално открит във Варна. Мотористите се събраха на площада пред Катедралния храм „Успение Богородично“. Направиха почетна обиколка из улиците на града, след което заминаха за KK Камчия, където забавлението продължи с програма, игри и концерт на група WILD CHILD BAND.
Пътните строители блокираха магистралата на изхода от Варна
13.04.2022
Видеорепортаж: Любомир Бенковски - Бенджи
Към 11.00 ч. започна протестът на пътните строители във Варна и продължи в рамките на половин час, както беше обявено. Служители на пътно-строителни фирми блокираха АМ "Хемус" на вход/изхода на града. Те излязоха с плакати "Държава без пътища няма", "Строителният бранш е пред фалит", "Всеки труд се заплаща". Включи се и тежка техника, която премина в двете платна на магистралата. Организатори са Българска браншова камара “Пътища” и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“. Демонстрацията е част от национален протест на пътно-строителния бранш.
Фен клубът на ФК 'Черно море' протестираха срещу Борислав Михайлов
03.04.2022
Видеорепортаж: Любомир Бенковски - Бенджи
Привърженици на варненския клуб "Черно море" се събраха на протест пред Община Варна с искане оставката на президента на футболната федерация Борислав Михайлов. Блокираха за кратко кръстовището.
Изтровиха тонове риба в язовир във Варненско
28.03.2022
Видеорепортаж: Любомир Бенковски - Бенджи
Рибата е изтровена в язовира за спортен риболов на село Засмяно в аксаковска община. Местното кметство организира събирането на изтровената риба. По техни данни до момента са събрани над 20 тона, но се предполага, че е изтровена поне 3 пъти повече. Според проверката на РИОСВ най-вероятната причина е авария в хранилище за фекални отпадъци на близкия свинекомплекс.
Мирно шествие в подкрепа на Украйна премина във Варна
26.03.2022
Видеорепортаж: Любомир Бенковски - Бенджи
Мирно шествие в подкрепа на Украйна и против войната събра стотици предимно украинци пред сградата на Общината. Шествието премина по пешеходната зона покрай Севастопол до Операта.
Варна отбелязва Деня на Тракия с отдаване на военни почести
26.03.2022
Видеорепортаж: Красимир Делчев
Днес Варна отбелязва Деня на Тракия и 109 години от превземането на Одрин по време на Балканската война от 1912 - 1913 година. По този повод Тракийското дружество "Капитан Петков войвода" - Варна, Община Варна, Военноморските сили, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюзът на ветераните от войните поканиха варненци пред Паметник-портала на Осми приморски полк, където беше отслужена заупокойна молитва, отдадени военни почести и тържествено поднесени венци и цветя.
Украински бежанци продължават да прииждат на украинско-румънската граница
24.03.2022
Видеорепортаж: Милена Стойкова
Не стихва бежанският поток от Украйна към Румъния и България. Украинци и хора от други националности се евакуират с ферибот по линията Орливка - Исакча. В Исакча има изграден палатков лагер, в който временен подслон и първа помощ намират хората, напуснали домовете си заради войната. Много намират убежище в Румъния, други продължават към България.
Повече от 100 доброволци посрещат гражданите от Украйна във Варна
15.03.2022
Видеорепортаж: Красимир Делчев
Повече от 100 доброволци на ден посрещат гражданите от Украйна търсещи помощ и убежище във Варна. Първите дни на войната в центъра разположен в Двореца на Културата и Спорта в морския град пристигнаха по няколко автобуса основно майки и деца. Десет дни по-късно през центъра са преминали хиляди души. Всички те са посрещнати от доброволци. Варненци, чужденци от Франция, Сърбия, Великобритания, Русия работят като един. Работят 24 часа в денонощието с усмивка, любов и себераздаване. Сред тях има лекари, адвокати, инженери, журналисти, продавачи, пенсионери. Нямат фамилии, политическа нито религиозна принадлежност, имат само едно-обща цел да помогнат на колкото се може повече хора. Едни регистрират бежанците за безплатно настаняване, други им приготвят пакети с хуманитарна помощ, дрехи и друго каквото им е необходимо. Трети посрещат неспиращите дарители. Фирми с големи дарения, майки носещи колички и детски потребности, възрастни хора с Торбички с храна. Хиляди хора се срещат в центъра по човечност.
Откриха бежански център във Варна
04.03.2022
Видеорепортаж: Любомир Бенковски - Бенджи
Всички варненци, които искат да помогнат на бежанци от Украйна, могат да го направят в Двореца на културата и спорта. Центърът беше открит вчера във Варна. Там желаещите могат да помогнат като занесат вода, храна, санитарни материали, дрехи, завивки и др. Най-голяма нужда обаче има от настаняване и транспорт на бежанци. От центъра апелират всеки, който има желание да помогне на бежанците от Украйна с настаняване или транспорт във Варненска област да се свърже с Инна Акексеенко на телефон 0898 909 968. Спешна нужда има и доброволци, а владеенето на украински или руски език е предимство.
За първи път от 40 години започна ремонт на фар Шабла
28.02.2022
Видеорепортаж: Красимир Делчев
Сключен е договор със специализирана фирма за ремонт на сградата и кулата на фар Шабла. Строителните дейности трябваше да започват през декември, но се отложи във времето. Досега всички ремонтни дейности са се ограничавали върху това да се прави козметична шпакловка на появяващите се пукнатини и да се извършва външно боядисване. Планираният основен ремонт е осигурен със строително скеле, като кулата на фара ще бъде обработена със специална минерална цветна мазилка (която не пропуска вода и влага), с цел да се запази досегашния му външен вид от червено-бели ивици. В предстоящия ремонт са предвидени и дейности, които не се отнасят само до външния вид на фара. Ще бъдат подсилени основите на кулата. Изцяло ще бъдат подменени електрическата и водопроводната инсталация, а в жилищното помещение ще бъдат построени баня и тоалетна. Специфичните прозорци ще имат нова дограма, която ще позволява периодично проветряване на вътрешността на кулата, за да бъдат избегнати всякакви възможности за възникване на мухъл или плесен. След ремонта,тази година най-старият, най-високият и най-красив български черноморски фар ще стане още по-атрактивен.
Протест в подкрепа на Украйна събра стотици във Варна
26.02.2022
Видеорепортаж: Любомир Бенковски - Бенджи
Няколкостотин украинци, руснаци и българи се събраха на протестен митинг пред общината във Варна.
Разрушават уникална сграда от българския архитектурен модернизъм
09.02.2022
Видеорепортаж: Евгени Димитров
Собственици започнаха разрушаване на знаковата за българския архитектурен модернизъм сграда на бившето индонезийско посолство в София. Няма данни това да е противозаконно и някой да протестира. 09.02.2022
Голям пожар в промишлена сграда в "Дружба"
22.01.2022
Видеорепортаж: Евгени Димитров
Голям пожар бушува в промишлена сграда, намираща се в индустриалната зона на столичния квартал Дружба. По предварителна информация пламъците са обхванали помещение, ползвано за склад. На място има няколко екипа на противопожарна безопасност. Към момента няма данни за пострадали хора.
Обир на магазин за мобилни телефони в Бургас
20.01.2022
Видеорепортаж:
Районна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.Т. и И.Т. - непълнолетен. Те са обвинени за това, че противозаконно отнели чужди движими вещи от търговски обект. Престъплението е осъществено на 16-ти януари в Бургас. То е квалифицирано по чл.195, ал.1 от НК. По време на разследването е установено, че обвиняемите са счупили стъклената витрина на търговския обект, използвайки техническо средство, след което са проникнали в магазина. Отнели са два мобилни телефона и парична сума. Общата стойност на откраднатите пари и вещи възлиза на 608 лева.
Варненският иконописец Мая Кирилова - Талантът се отключи от любов
19.01.2022
Видеорепортаж: Красимир Делчев
Мая започва да се занимава с иконопис от края на 2018 година, като чиракува при един от най-добрите иконописци - Росен Германов. Талантът и се отключва от любов към даден човек и иска да му подари нещо специално за Коледа, сътворено от самата нея. Рисуването я смирява, дава и търпение. Всеки млад човек не е много търпелив, а иконописа я откъсва от забързаното и стресово ежедневие. "Уча се на много неща, но за мен най-голямото богатство е духовното!", казва художничката.

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2022 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz