Министър Стефан Данаилов връчи наградите за българско кино
Награди за българско кино 2006

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

За първи път тази вечер Националният филмов център връчи награди за българско кино. В края на миналата година с решение на правителството датата 13-ти януари e обявена за професионален празник на работещите в киното.

Датата 13-ти януари не е случайна за българското кино. На тази дата през 1915 година е била премиерата на първия български игрален филм "Българан е галант". Колкото до идеята за наградите, тя е от скоро, признава директорът на Националния филмов център Александър Грозев.

Филмът на Георги Дюлгеров „Лейди Зи” получава отличието за игрално кино. За документално – „Георги и пеперудите” на Андрей Паунов. В категорията „анимационно кино“ победителят е "Тик-так" на Борис Десподов. Един от най-популярните ни режисьори проф. Христо Христов е носителят на наградата за цялостно творчество.

Отличията включват и парична премия. Иван Радоев и Койна Русева ще бъдат водещи на церемонията в Театъра на българската армия.
Парсех Шубарлян получи награда от името на вестник "24 часа" за златната колекция от български филми и популяризиране на българското кино
награди за българско кино 2006,награди за българско кино,киноцентър,награди,кино,филм,продукция,фотограф,фоторепортер,парсех шубарлян,