Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Зърнопроизводителите в хасковско затвориха пътища, протестът им е безсрочен
Зърнопроизводители на безсрочен протест, искат ограничаване на вноса и ясни правила


С табели "Протест" зърнопроизводители затвориха в 10 часа пътят Хасково-Димитровград и Е-80 за Пловдив. Двата пътя бяха блокирани от трактори, което доведе до образуването на километрични опашки от автомобили.

"Нашите искания са да има ясни правила. Искаме ограничаване на вноса от трети страни, с който Европа се подиграва с нас", заяви един от големите зърнопроизводители в региона Тенчо Тенев от Минерални бани. Той категорично отрече думите на премиера Николай Денков, че печалбите им са скочили през миналата година. "Само торовете ни се увеличиха от 300 на 1700 лева, нека той направи сметката", коментира Тенчев. "Обидно ми е. Ние всички ще си подадем данъчните декларации, няма как", допълни той.

"Каквото зависи от нас, го правим. Длъжни сме да си отстояваме исканията. Дали ще ги постигнем - всички сме излязли с тази цел", каза зърнопроизводителят Милен Дачев от Хасково.

"Ние вчера бяхме в София. Всички работещи земеделски производители в България се обединяваме и тръгваме затова, за което предупредихме нашите властимащи. Вчера на министъра му заявихме категорично, че той не може да се справя с работата, която пое като ангажимет към нас. Ситацията е критична, в сектор "Животновъдство" ние сме под всяка нула. Оттук насетне вълната тръгва на всички земеделци от всички сектори- животновъдство, зърнопроизводство, зеленчукопроизводство, лозарство, защото чашата преля", заяви Бойко Синапов, председател на "Обединени български животновъди".

Протестът на земеделските производители е безсрочен, обявиха те. Те ще искат оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев, защото по думите им той не успява да се справи със ситуацията.

"Искаме законодателни и нормативни промени и защита на родното производство от дъмпинговия внос от трети страни", заяви Станислав Стоянов, председател на Сдружението на зърнопроизводителите в Хасково.


Двата пътя ще останат блокирани от тежката техника до 12 часа.
06.02.2024
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz