Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Представиха програмата на Новогодишен музикален фестивал в НДК
Новото издание на емблематичния Новогодишен музикален фестивал в Националния дворец на културата ще започне на 13 декември и ще продължи до 1 януари 2024 година. Както всяка година публиката ще може да избира измежду разнообразни събития, сред които опери, мюзикъли, класически, фолклорни и джаз концерти, детски събития, оперети, прожекции и др. По традиция в проявите участие ще вземат, както утвърдени имена, така и млади таланти.
Тази зима освен кулминацията на фестивала – Празничният новогодишен концерт на 1 януари 2024 г., зрителите в зала 1 на НДК ще може да видят два мюзикъла, фолклорен концерт и оперетен бал.
Официално начало на фестивала ще постави мюзикъла „Калас и Онасис“, организиран от Държавна опера Варна, в партньорство с Националния дворец на културата, който ще направи софийската си премиера на 13 декември. Музиката е на Христос Папагеоргиу с Ева Перчемлиева (сопран) и Мариос Андреу (баритон). Аранжиментът в главните роли, диригент и режисьор е Петко Бонев.
Ансамбъл „Чинари“ ще представи впечатляващ спектакъл по случай 30-годишнината от създаването си. За специалния повод артистите ще покажат най-доброто от своите събития, сред които: „Магията на танца“, „Траките“, „Ние българите“, „Възрожденски разкази“, „Мистичен ритъм“ и "Готови Ѝ".
Бляскавата програма в най-голямата зала на НДК продължава на 20 декември с мюзикъла от Бродуей „Семейство Адамс“ на Държавна опера – Пловдив с подкрепата на НДК. С Керана в главната роля
На 28 февруари зрителите ще се потопят в атмосферата на Новогодишен оперетен бал. Джасът е представен с концерта „Брас разходка по Коледа“ на Биг Бенда на НМА „Проф. Панчо Владигеров“, със солисти Хилда Казасян, Христо Йоцов и Михаил Йосифов. Концертът на Софийски камерен хор „Васил Арнаудов“, с диригент Теодора Павлович, ще е последван от филма на Георги Тошев „Васил Арнаудов – диригент на света“.
Музикалният фестивал в НДК традиционно ще завърши с Празничен новогодишен концерт с диригент Емил Табаков и солисти - виртуозният цигулар Минчо Минчев и младият, но вече доказал се виолончелист, Сион Найман. В програмата са включени произведения от Панчо Владигеров, Чайковски, Дворжак, Офенбах, Гершуин, Хачатурян и др.
05.12.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz