Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Фондациите „Четене“ , „Детски книги“ и сдружение „Книги и четене“ поставиха началото на Деня на четенето
Фондация „Четене“, фондация „Детски книги“ и сдружение „Книги и четене“ поставиха началото на Деня на четенето в България, организиран с подкрепата на Stiftung Lesen (фондация „Четене“, Германия). Инициативата се отбеляза с официална пресконференция, в която участие взеха Валентина Стоева, председател на фондация „Детски книги“ и фондация „Четене“, Виктория Бисерова, издател и преподавател в СУ, Спаска Тарандова, изпълнителен директор на фондация „Глобални библиотеки“, заместник-министърът на културата Амелия Гешева, Десислава Алексиева, председател на УС на асоциация „Българска книга и издателят Веселин Тодоров.
Целта на организаторите е да превърнат четенето в национална кауза, от която зависи достъпът до книги, нивото на грамотност и умението за извличане и анализиране на информация. Затова и първият Ден на четенето в България ще премине под мотото „Четенето дава възможности“. То обобщава мисията на организаторите – да покажат, че четенето отваря врати пред децата и младежите, развива потенциала им и помага при избора на бъдеща професия.
Партньори на инициативата са фондация „Глобални библиотеки“, Българска библиотечно-информационна асоциация, асоциация „Българска книга“, „Аз чета“, дигитална агенция „BookMark“ и „Площад Славейков“.
17.11.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz