Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Обявиха бедствено положение в община Свиленград заради големия пожар в Сакар планина
10 000 дка смесена гора, ниви, сухи треви и храсти е изпепелил до момента пожарът между свиленградските села Пъстрогор, Младиново и Момково.
Огънят там пламна вчера следобяд, а ситуацията се е усложнила. В момента на мястото работят 13 пожарни екипа и 2 булдозера на РДПБЗН-Хасково. В гасенето участват и горски служители от Свиленград. Периметърът на пожара е 15 км. Няма опасност за населените места.
Областният управител Гинка Райчева издаде заповед за забрана извършването на селскостопански дейности на територията на област Хасково до вторник включително. Заповедта е изпратена до кметовете на общините на територията на област Хасково.
Райчева е отпътувала в ранните сутрешни часове към мястото на другия пожар в село Овчарово, който вече е локализиран. Тя е обсъдила с директора на РДПБЗН-Хасково ком. Николай Вълчев готовността за реакция на отговорните институции при евентуално усложняване на обстановката и включване на допълнителна помощ. Там огънят мина през дворовете на 4 къщи и изпепели стопански постройки. Няма пострадали хора.
По прогнози на НИМХ индексът за пожароопасност в цялата област от 20 до 22 август ще бъде екстремално висока – червен код. Областният управител призова жителите на област Хасково да избягват боравенето с огън и да бъдат максимално предпазливи.
Тихомир Петков/xnews.bg
20.08.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz