Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Вторият ден на Varna Channel Cup с гонка
Яхта Evil Woman води след първия състезателен ден, а днес яхтите влизат в канал.

Купата за канала предложи на варненци невероятно зрелище във втория ден на надпреварата, в която близо 40-те участващи яхти влизоха в единствената за България, а и една от малките по света канални гонки "Море-езеро".
Въпреки, че западният вятър попречи третия ден на регата Варна Ченъл Къп да започне с обещания старт на спинакер в канала, красиви гледки все пак имаше. По време на двете проведени гонки за деня, вятърът беше променлив и даде възможност на екипажите да покажат пълния арсенал от умения по и срещи вятъра.

При бързите лодки, клас ORC A, продължава да води Evil Woman с шкипер Петър Димтиров (Melges 32), следвана от Шоколад (FARR 40 ONE-DESIGN) с шкипер, швейцарецът Франсоа Боп. Те спечелиха двете гонки вчера, но все още има да наваксват в генералното класиране. За тях днешният ден ще се окаже решаващ. Шоколад изоставаха в класирането след първия ден, но вчерашните много силни стартове ги върнаха сред претендентите за купата. Трети е екипажът домакин- LZ Yachting 1991 (Grand Soleil 42R) с шкипер Лъчезар Братоев.
Деветото издание на Va
a Channel Cup приключва в неделя, а официалното награждаване на победителите се очаква около 17:00ч. на Морска гара – Варна.

Регатата се организира от яхт клуб ЛЗ яхтинг 1991 и Община Варна.
11.06.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz