Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Иван Газдов представr три нови свои книги в галерия "Академия"
Професор Иван Газдов представи три нови свои книги – луксозен албум „Графикатура“ и втори, и трети том на рисуваната си биография „Графичествен“
„Първата и основна книга е един огромен албум, който побира всичките 17 цикъла на графикатурата. Това е пълен каталог на графикатурата. Всички неща, които съм успял да запазя и да репродуцирам“, казва професор Газдов. По думите по албумът е голям формат, тежи цели 3 килограма.
Графикатурата е стил, изцяло негово откритие. Професорът го създава през 1987 година и е регистрирана естетична марка.
„Що се отнася до наименованието, в началото то беше, така да се каже, съчетание между графика и карикатура. Но 1991 г. аз написах един манифест на графикатурата и основното вътре беше, че графикатурата е, както целият маршрут на туриста се намира под неговата обувка – пътешествие на радост. И от това следва, че графикатурата е графика и тур – графично пътуване“, обяснява Иван Газдов.
На премиерата Газдов представи и две автобиографични книги, том 2 и том 3 на рисувана автобиография. „Вътре са най-различни случки и смисълът на тези работи е да излъчва радост с тази биография“, разказва професорът, който е бил и ректор на НХА.

08.06.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz