Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Откриха фото фестивала в музея на социалистическото изкуство
Поредното 12-то издание на Международния фото фестивал Биенале „Фодар“ под мотото „Образ и подобие“ навлезе във финалната си фаза.
Международното жури беше затруднено в избора си – темата получи разнообразни и стойностни интерпретации, което обогатява езика на творческата фотография и насочва вниманието на зрителя към съществени събития и процеси, протичащи в различни точки на планетата.
От съвременните „градски“ игри, които преодоляват гравитацията, през метафоричното изследване на възможностите на човешкия организъм на границата между двете стихии – водата и въздуха, „сладкият живот“ на една скарида, „огледалната природа“ на близнаците до документални разкази за природни и обществено-политически бедствия и феномени – земетресението в Турция и Сирия, войната в Украйна, непосилният физически труд в Бенгалския залив, начинът на живот в Куба, в Горен Ийст Сайд в Манхатън, в малко градче в Полша, в Чукотка или тлеещият проблем в Северна Ирландия.
За пореден път се получиха силни колекции от Иран, където хората се опитват да живеят нормално въпреки ограниченията и догмите на религиозните управници. Идеята, заложена в мотото – да потърси паралелите и различията между външни белези и същностни качества, опирайки се на морално-етичните устои на съвременната цивилизация, продължава да разширява полето на понятието „хуманистична фотография“ с нови неочаквани измерения и планове.
Всички, които биха желали да посетят събитията, свързани с 12-тото издание на Биенале „Фодар“, могат да се чувстват поканени на откриването на изложбата и обявяването на наградите на 06.06.2023 г. в 18 ч. в изложбеното пространство на Музея на изкуството от периода на социализма – ул. „Лъчезар Станчев“ №7, кв. „Изток“, София. Останалите модули на фестивала ще бъдат обявени допълнително.
Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Столична община и е част от Културния календар на София. Съорганизатор - Национална галерия. В сътрудничество с Италианския културен институт.
06.06.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz