Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Представиха проекта за участие във Венецианското архитектурното биенале
В зала „Средец” на Министерство на културата обявиха резултатите от
конкурса за български павилион на Венецианско архитектурно биенале 2023. В представянето участваха министър Велислав ЍМинеков, професор д-р архитект Тодор Булев – председател на УС на САБ и председател на журито, архитект Мартин Христов – зам.-председател на УС на КАБ, архитект Александър Стайнов, държавен експерт в МК и национален комисар за участието на България в Биеналето, Борис Данаилов – представител на Министерство на културата и други.
След 15 годишно отсъствие, България се завръща на сцената на Венецианското архитектурно биенале. Конкурсът за кураторски проект за националното участие стартира на 20 декември 2022, а проектите бяха разгледани от 8-членно жури. Осемнадесетото издание на Биеналето ще се проведе от 20 май до 26 ноември 2023 г. Темата на форума е „Лаборатория на бъдещето” и е вдъхновена от Африка, която води класациите за глобална урбанизация и растеж, но също така е изправена пред сериозни заплахи от изменението на климата и неравенствата.
Победител в конкурса е проекта „Образованието е придвижването от тъмнина към светлина“ е победителят в конкурса за български павилион на Венецианско биенале за архитектура 2023. Автор на концепцията е арх. Борис Тикварски и колектив: Александър Думарей, Костадин Кокаланов, арх. Мария Гяурова, арх. Божидара Вълкова-Горанова.
30.01.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz