Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

'' Продължаваме заедно '' е мотото в деня на хората с увреждания
По случай Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, с любезното домакинство на Сатиричен театър „Алеко Константинов“, се проведе Концерт-спектакъл под надслов „Продължаваме заедно“ 2022. 
Патрон на събитието е зам.-кмета на Столична община Албена Атанасова, в Направление „Социални дейност и интеграция на хората с увреждания“.
Препълнената зала на Сатирата аплодира едни от най-обичаните изпълнители, рок групи и актьори: Петя Буюклиева, Коцето Калки и Мартина, Искрен Пецов, Антония Маркова, Галя Георгиева и Наско Лазаров, Георги Низамов, Захари Чернев, Сорина Богомилова – вокалистка на ансамбъл „Филип Кутев“, групите „Спринт“, „Rock Session“ и „Хоризонт“, Шкумбата, Данчо Колев. Специално бе участието в концерта на изпълнителите от групата за синхронно пеене и танци - „ЖЕСТИМ“, с ръководител Мария Атанасова, които с жест и мимика, езика на глухите хора, предадоха посланията на песните на публиката с увреден слух.
Водещ на концерт-спектакъла беше емблематичния глас на БГ радио - Атанас Стоянов.
В публиката присъстваха представители на социални услуги за деца и възрастни на територията на Столична община, представители на неправителствените органзации на и за хората с увреждания, членове на Клубовете на инвалида и пенсионера и много приятели.
Събитието беше изцяло достъпно за хора с увреден слух благодарение на професионалния превод на Таня Димитрова – създател на Център за деца с увреден слух „Яника“.
Концерт-спектакъла „Продължаваме заедно“ 2022 ще бъде излъчен в ефира на Българската национална телевизия.

05.12.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz