Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Теленор стартира своя 5G мрежа на 10 юни
На 10 юни Теленор България ще стартира 5G мрежа за всички свои клиенти. Водещият мобилен оператор анонсира и плановете си за развитие и разгръщане на новото поколение технология в своята телекомуникационна мрежа. 

На медийно събитие, за четвърти пореден път, на Теленор беше връчен Best inTest сертификат за качество на мрежата от umlaut - водещата международна компания за измерване на качеството на мобилни мрежи и определяща златния стандарт в сектора.

„Поздравления за Telenor за най-доброто потребителско изживяване, най-добрата скорост на сваляне и времезакъснение в България. Непрекъснатото подобрение на мрежата на Теленор от март 2020 г. до април 2021 г. увеличи резултата на компанията с близо 50 точки според нашата методология за оценка на качество на мрежите. Това е забележително постижение, особено в настоящите предизвикателни COVID времена“, коментира Хакан Екмен, главен изпълнителен директор Телекомуникации в umlaut, който, по време на събитие за медиите, чрез виртуална връзка, връчи сертификата Best in Test на главния изпълнителен директор на Теленор Джейсън Кинг.

„Четвъртият пореден сертификат Best in Test от umlaut e още едно доказателство за последователността ни в усилията ни за развитие на нашата мрежа. Теленор инвестира и разви своята мобилна телекомуникационна мрежа, без да прави компромиси с качеството, представянето, надеждността и сигурността, които осигуряваме за нашите клиенти. Като компания, ориентирана изцяло към клиентите си, водещ ангажимент за нас е да стартираме нашата 5G свързаност възможно най-бързо, коментира главният изпълнителен директор на Теленор Джейсън Кинг.

Официалният търговски старт на 5G мрежата е на 10 юни. До лятото мрежата ще покрива големите градове и основните морски курорти, като компанията ще продължи да разширява 5G покритието, добавяйки нови локации. Целта на телекома е до средата на 2022 г. да се утвърди като лидер по отношение на покритие на 5G мрежата и качество на клиентското изживяване.

Плановете на Теленор за развитие на 5G мрежата са фокусирани върху най-важния „актив“ на компанията – клиентите и техните потребности от съвременни телекомуникационни услуги. Целта на Теленор е да стартира своята 5G мрежа с напълно изградена еко система от всички задължителни елементи, за да осигури на своите клиенти първокласно 5G изживяване.
24.04.2021
Share
София - Теленор - Best in Test сертификат за качество на мрежата от umlaut
24.04.2021
тегло: 629 KB
размери: 1945X3000 px
автор: Евгени Димитров
Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор, Теленор и Спас Велинов, главен директор „Технологии“, Теленор
София - Теленор - Best in Test сертификат за качество на мрежата от umlaut
24.04.2021
тегло: 839 KB
размери: 1944X3000 px
автор: Евгени Димитров
Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор, Теленор и Богдан Узелац, главен търговски директор, Теленор

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz