Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

МВР: Всички нарушители от магистрала “Марица” ще бъдат санкционирани
“Всички нарушители на законите, които блокираха снощи автомагистрала “Марица”, ще бъдат санкционирани. Случаят ще бъде докладван и на прокуратурата.” Това обяви на брифинг директорът на областната дирекция на МВР комисар Ангел Цанков.

Цанков обясни, че протестиращите са нарушили следните закони – Закона за митингите и манифестациите, Закона за движение по пътищата, Закона за МВР. До кмета на общината не е било подадено заявление, че ще има протест. “Бяха отдадени и неизпълнени полицейски разпореждания. Полицейските служители бяха провокирани да използват физическа сила. Благодарениe на професионалното поведение на колегите, такава не бе използвана. Полицаите бяха приканвани да арестуват, бяха и заплашване, че граждани ще се върнат за тях”, каза директорът на хасковската полиция.

Протестиращи затвориха снощи за около 3 часа магистрала “Марица” и в двете посоки. Те разпънаха тенти и палатки и настояваха за оставката на правителството и главния прокурор. На недоволството присъства адвокат Николай Хаджигенов от “Отровното трио”, който е един от организаторите на протестите.

Около 40 души са успели да затворят магистралата. Сред тях е имало и 12 криминално проявени лица, според данни на полицията. В охраната на протеста са се включили около 70 полицаи, като хасковската полиция е получила подкрепление от областните дирекции на МВР в Пловдив и Кърджали.
05.08.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz