Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Силистренският театър стартира творческата си година с комедията „Само за мъже“
С комедията на Дарио Фо „Само за мъже“ силистренският Драматично-куклен театър стартира творческата си година.  Навръх Деня на Трифон Зарезан и Свети Валентин ще е премиерата на постановката.

Класикът на комедията на ситуациите, Нобеловият лауреат Дарио Фо „стъпва“ за пръв път на силистренска сцена под режисурата на актьора и бивш „господар на ефира“ Дейвид Славчев. След като преди години той успя да внесе във Външно министерство гранатомет, сега в качеството си на постановчик в храма на силистренската Мелпомена Дейвид построи голяма смешна бомба, от която силистренските зрители ще гръмнат от смях.

В това му начинание са се заели да му помагат актьорите Александър Павлов, Илияна Крушева, Мирослав Петров, Вероника Ханджиева, Станислав Георгиев и Мима Дапкова. Сценичното оформление е на Николай Нинов, а музикалната картина е нарисувана от Георги Гарчов.

„Пиесите на Дарио Фо се гледат много лесно, но не са леки. Авторът умее да държи границата между изключително смешните и уникални ситуации и добрия вкус и стилистика. Това са три едноактни пиеси на Дарио Фо, обединени в един спектакъл от режисьора Андрей Аврамов.“, заяви Дейвид Славчев.
12.02.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz