Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Витоша зимен фест отбелязва Световния ден на снега
Десетки участници се записаха в състезанията по ски-алпинизъм, паралелен слалом и спускане с велосипеди по сняг днес, с което се отбелязва Световния ден на снега край хижа "Алеко" на Витоша. 

За пета поредна зима фондация „София – евростолица на спорта“ организира този спортен празник и целта е да има повече хора в планината, на чист въздух сред природата. Тази година програмата включва уникални атракции. Планинско колоездене – зимно спускане за време, което се организира за четвърти път в България, след като дебютът му през 2017 година.

Програмата за спортния празник включи и множество демонстрации, състезания, забавни игри и викторини. На плаца пред хижата е нареден паралелен слалом, по който децата да изпробват уменията си, като всеки победител в двойките ще получи награда. Ски-учители ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си.

Организатори на Зимния фест, наред с Фондация „София – Европейска столица на спорта“, са Столична Община, БФ ски, Витоша ски АД, Сдружение „Маратон”, Консепт Криейтив, Сдружението на "Витошките ски и сноуборд училища", Българска федерация по катерене и алпинизъм.

Деня на снега се чества в 48 държави и е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставят. Целта е да се мотивират децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат зимните спортове и забавления. Мотото на Световния ден на снега „Открий, забавлявай се, изживей“ е свързано с незабравимите срещи със зимните спортове.
18.01.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz