Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Откриха италиански боклук и на пристанището в Бургас
След Варна разследващи откриха незаконен италиански боклук в 20 контейнера и на пристанището в Бургас.  Районна прокуратура – Бургас ръководи досъдебно производство, касаещо нерегламентиран внос с италиански отпадъци на пристанище, стопанисвано от „БМФ Порт – Бургас“ ЕАД.

Досъдебното производство е образувано по повод пристигнали на пристанището в града 20 контейнера с отпадъци. Товарът е транспортиран с кораб на 5 септември 2019 г., като му е бил определен режим временно складиране за срок до 90 дни. По документи, стоката е била декларирана като пластмасови отпадъци и каучук.

Изпращач на контейнерите е италианското дружество „Дентиче панталеоне“ със седалище Авелино, Италия, а получател на товара е българското търговско дружество „Блацион“ ООД, управлявано от Блаже Игнатовски, гражданин на Република Северна Македония.

В резултат на извършени понастоящем действия по разследването е установено несъответствие на декларирания, с част от фактически наличния отпадък. Действията по разследването и процесуалните такива продължават.
18.01.2020
Share
Бургас – Италиански боклук на пристанището
18.01.2020
тегло: 1212 KB
размери: 1717X3000 px
автор: Румен Раканов

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz