Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Русенският съд остави в ареста бомбаджията Митко Митев от Ветово
Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста 51-годишния Митко Митев от Ветово, в чийто имот бяха открити над 20 кг взривни вещества. Минният инженер пострада в понеделник при избухване на тротилова шашка, поставена в стар автомобил в двора му.

Окръжната прокуратура поиска постоянно задържане под стража на мъжа, който е обвиняем за предизвикване на взрив и унищожаване на обекти и за придобиване и държане на взривни вещества без разрешително в големи количества. При претърсването след инцидента бяха открити 22 тротилови пресовки и 16 кг амонит. По-късно, след повдигане на обвиненията, той е отказал да дава обяснения. Затова все още не е ясно защо мъжът е притежавал такова количество експлозиви и каква е причината за инцидента.

Прокуратурата мотивира искането си за постоянно задържане с високата обществена опасност на извършеното престъпление, за което и по двете обвинения наказанието е затвор от 3 до 10 години. Освен имота във Ветово е претърсен и апартамент на Митев в Русе, където за момента не са открити други взривни вещества.

Защитникът на обвиняемия помоли той да бъде пуснат под домашен арест, като изтъкна здравословното му състояние – в момента е на успокоителни, а три месеца преди Нова година отново е бил на лекарства за психиката. Според прокуратурата обаче това е още един мотив Митев да остане в ареста, тъй като е с лабилна психика.

Съдът прие мотивите на прокуратурата и остави за постоянно в ареста Митко Митев, който има право да обжалва в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.
17.01.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz