Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Група Spectrum преплита поп и джаз с етно елементи в първия си албум
Талантливите певци от акапелната група Spectrum представиха първия си албум "Пресечна точка" с концерт в София лайв клуб снощи.

Те представиха на живо песните от целия албум, в който се преплитат поп, джаз, фънк и български фолклор. Характерни за песните са многопластови хармонии, насложени ритми, бийтбокс, както и оригиналният подход към звука и използването на гласа като инструмент. Музиката и аранжиментите са дело на мъжката част от групата – Наско Кулински, Янко Янков и Константин Бейков. В създаването на текстовете участие взима и женската част от бандата. В албума са включени и два кавъра – "Дай, бабо, огънче" на Юлия Ценова, в оригинална обработка на Наско Кулински, както и авторска версия на народната песен "Вечеряй Радо", аранжирана от Константин Бейков.

В края на концерта си гупата изпълни и песента "Още малко" с Орлин Павлов, станала известна със сериала „Скъпи наследници”.

Бандата съществува в този състав от около две години, а е създадена преди близо седем. Събира ги любовта към музиката. Вокалните им умения се ценят високо и от композитори и артист-изпълнители като Теодосий Спасов, Орлин Павлов, Александър Бръзицов, Любомир Денев, Васил Петров, Антони Дончев, ФСБ. Осъществяват и редица колаборации с Биг бенда и Симфоничния оркестър на БНР.

Всеки от певците в проекта има различен професионален музикален бекграунд, но акапелната музика успява да обедини техните музикални вселени и да ги превърне в един организъм, хармоничен и пулсиращ в общ ритъм.
08.11.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz