Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Задържаха осем души във Ветово при полицейска акция срещу телефонни измами
10 души на територията на цялата страна са задържани при операция срещу телефонните измами, която бе проведена рано тази сутрин в град Ветово, Русенско, съобщиха на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Осем от арестуваните са от Ветово. 

Акцията е започнала рано сутринта около 6 часа, когато полиция е влязла в домовете на заподозрените. Входовете и изходите на града и по обед все още бяха блокирани от жандармерия. За единия от задържаните има данни, че е пътувал до Румъния заедно с арестуваните за убийството в с. Негован. Друг от арестуваните се е опитал да заобиколи блокадата на града, но е арестуван.

Срещу групата има образувано досъдебно производство за извършени измами в периода от декември 2018 г. до август 2019 г. До момента са събрани доказателства за 6 случая, като тепърва ще се изяснява дали има и други. Общата сума на щетите е около 300 000 лв.

В домовете на задържаните са извършени претърсвания и изземвания, при които са конфискувани шест луксозни автомобила, пари в размер на 30 000 лв. и злато. Открити са още 400 грама тротил, с които, по думите на Ивайло Иванов, може да се съборят 2 - 3 къщи, оръжие, СИМ карти и телефони.

„Става въпрос за два емблематични случая на телефонни измами. Единият е за измама на възрастен мъж от София на стойност 130 000 лв. Вторият случай е от началото на годината, когато едно 11-годишно дете от Стара Загора предостави на муле на групата около 44 000 лв.“, обясни Гешев.

Тепърва предстои да се установи на колко от задържаните ще бъдат повдигнат обвинения.
09.10.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz