Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

С официална церемония JYSK откри Дистрибуционен Център Божурище
Министър-председателят заяви, че скоро предстои изграждане на Околовръстен път, свързващ бул. „Царица Йоанна“ и Божурище с магистралата към Сърбия.

С официална церемония, на която присъстваха представители на националната и местна власт, както и представители на датското посолство у нас, JYSK откри логистичната си база Дистрибуционен Център Божурище (ДЦБ), разположен в непосредствена близост до София.

Сред официалните гости на събитието бяха Н. Пр. Сьорен Якобсен – посланик на Кралство Дания у нас, Бойко Борисов – министър-председател на Република България, Емил Караниколов – министър на икономиката, както и други представители на националната и местна власт.

„Това е важен ден за JYSK. Надявам се, да бъде важен ден не само и за Божурище, но и за България и икономическото ѝ развитие. Горди сме, че министър-председателят Бойко Борисов и всички останали представители на правителството, които са днес с нас, успяха да уважат поканата ни, за да отпразнуваме заедно този момент.“, сподели по време на откриването Ян Бьо, президент и изпълнителен директор на JYSK.

„Длъжни сме да осигурим възможно най-добрата инфраструктура в района на Божурище, за да имат JYSK и останалите инвеститори перфектни условия за собственото си развитие, но и за развитието на Божурище. Лично се ангажирам, че в следващия бюджет ще бъдат предвидени поне 50 млн. лв. за изграждането на нов Околовръстен, който ще свързва бул. „Царица Йоанна“ с Божурище, а от тук и с магистралата към Сърбия.“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.



Гостите на церемонията имаха възможност да бъдат съпричастни към откриването на най-модерния и автоматизиран логистичен център у нас, както и да видят с очите си двете напълно автоматизирани кули, все още уникални по рода си в България. В тях процесите по складиране, пренасяне и транспортиране се извършват изцяло без човешка намеса.

„Дистрибуционният Център в Божурище е построен с най-съвременните технологии и за момента е най-модерният в целия регион. След цялостното му внедряване във функционирането на веригата по снабдяване, ще се усетят множество предимства не само за магазините ни, но най-вече за нашите клиенти, както и за околната среда.“, обясни Ян Оливър-Шмидт, логистичен мениджър на ДЦБ JYSK.

Дистрибуционният Център в Божурище е осмото логистично съоръжение на JYSK в Европа. В момента обслужва и доставя стоки до 80 магазина в България, Гърция и Сърбия. Общата площ на ДЦБ е 95.000 м2, а площта на парцела е 303.000 м2. Пълният капацитет е от 122.000 палетоместа. Безспорно, най-значими и уникални по рода си са двете напълно автоматизирани и работещи без човешка намеса кули (high bays).

Следващите стъпки в развитието на Дистрибуционния Център на JYSK са още този месец да започнат доставките до Румъния, до края на годината – до Босна и Херцеговина, а постепенно до 2020 г. да се обхванат и всички онлайн доставки в региона. Когато ДЦБ заработи с пълния си капацитет, ще обслужва над 320 магазина JYSK на Балканите, а работните места ще са над 200.



Откриването на ДЦБ е важна част от стратегията на JYSK да бъде колкото се може по-близо до своите потребители, скъсявайки максимално времето от поръчка до доставка на стоките, включително и за своите онлайн клиенти. ДЦБ носи и значителни екологични предимства – JYSK ще спести годишно над 10 млн. километра от стоки, транспортирани в региона.

С общата си инвестиция от над 107 млн. евро за изграждането на Дистрибуционния Център Божурище, JYSK бе отличена и с престижната награда „Инвеститор на годината 2018“.


12.09.2019
Share
София - Официалното откриване на Дистрибуционен Център JYSK в Божурище
12.09.2019
тегло: 828 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Евгени Димитров
Н. Пр. Сьорен Якобсен, посланик на Кралство Дания у нас, Ян Бьо, президент и изпълнителен директор на JYSK, Бойко Борисов и Емил Караниколов, министър на икономиката
София - Официалното откриване на Дистрибуционен Център JYSK в Божурище
12.09.2019
тегло: 668 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Евгени Димитров
Ян Бьо, президент и изпълнителен директор на JYSK и Бойко Борисов
София - Официалното откриване на Дистрибуционен Център JYSK в Божурище
12.09.2019
тегло: 522 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Евгени Димитров
Ян Бьо, президент и изпълнителен директор на JYSK и Бойко Борисов

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz