Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Прокуратурата в Русе поиска 30 години затвор за Северин, убиеца на Виктория Маринова
Окръжната прокуратура в Русе поиска 30 години затвор за 21-годишния Северин Красимиров, който на 6 октомври м.г. уби телевизионната водеща Виктория Маринова. 

Делото се гледа по съкратената процедура, тъй като подсъдимият се призна за виновен и по трите обвинения - за изнасилване, блудство и убийство. Близките на жертвата поискаха 450 000 лв. обезщетение за причинените страдания. Според прокуратурата Северин трябва да получи най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна, но заради съкратеното следствие присъдата му ще бъде намалена с една трета. Законът в този случай предвижда между 20 и 30 години, като обвинението настоя за максимума.

Служебният защитник на Северин изтъкна редица обстоятелства, които според него смекчават вината на подсъдимия - самопризнания, чисто съдебно минало, пълно съдействие на разследващите, както и умствената му изостаналост. Той поиска общо 15 години лишаване от свобода за подзащитния си. В съда Северин изрази съжаление за стореното и се извини на близките на жертвата си.
22.04.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz