Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Полиция окупира квартал в Горна Оряховица, населен с "ало" измамници от Ветово
Жандармерия и полиция окупираха квартал "Калтинец" в Горна Оряховица в специализирана операция срещу телефонни измамници рано сутринта днес. 

Целта на акцията е проверка на скъпи имоти на криминално проявени жители на квартала, които са предимно цигански преселници от Ветово. Срещу тях се водят производства по обвинения за телефонни измами. Полицията претърсва и проверява и луксозните автомобили на заподозрените. Обиски и претърсвания се извършват поне в десет къщи на лица, занимаващите се с "ало" измами. На входовете на квартала се проверяват лични документи и автомобили.

"Задържани са петима души в България и 28 - в Румъния. Сред арестуваните в северната ни съседка е и ръководителят на групата. Той е български гражданин. Други четирима от задържаните там също са били високо в йерархията на организираната престъпна група. Останалите 23-ма са т.нар. "въртачи" - хората, които се обаждали по телефона на жертвите", поясни по-късно пристигналият на мястото заместник-главен прокурор Иван Гешев.

При акцията са иззети шест луксозни автомобила. До момента има доказателства за нанесени щети от "ало" измамите в размер на 2 млн. лв.
18.04.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz