Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Маестро Найден Тодоров представи програмата на Филхармонията и изложбата на Антон Марков „90 години Софийска филхармония”
Тази година Софийска филхармония отбелязва своята 90-годишнина. По този повод маестро Найден Тодоров събра представители на медиите в мраморното фоайе на зала „България” на кратка пресконференция. В почти телеграфен стил той представи предстоящата програма на оркестъра и събитията около годишнината.

Първото събитие е фото изложбата на Антон Марков „90 години Софийска филхармония” която ще бъде експонирана в парка пред НДК от 25 септември.

Изложбата е на фотографът Антон Маков, който твори в театралната и рекламна фотография е подготвил една ретроспекция от архивни и съвременни фотоси, който пресъздават историята на музикален комплекс „България” от създаването на този уникален комплекс до наши дни. Ще могат да се видят фотографии на световно известни музиканти и диригенти които са гастролирали на сцената на софийската филхармония. Изложбата включва 28 пана в които са включени над 100 снимки открити в архивите на Националната библиотека и на Софийската филхармония. За тази изложба пред обектива на фотографа Антон Марков са застанали световно известни музиканти, солисти и диригенти, като Найден Тодоров, Любка Биаджони, Павел Балев, Мила Георгиева, Юрий Башмет, Томас Хемпсън, Крис Мак Кракен, Кристиян Райхерт и др.

Това е 3-та самостоятелна изложба в сферата на културата и изкуството на фотографът Антон Марков. В своята 15 годишна практика като фотограф, той има осъществени над 10 фотографски проекта.

В пресконференцията взеха участие и фотографът Антон Марков, Иван Иванов, управляващ директор на “LG electronics”, предоставил телевизори от най-ново поколение за проекта, и Стефан Марков, доайен в агенция „Булфото”, която курира фотографския проект.
19.09.2018
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz