Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Мария Габриел откри обновената компютърна зала в Хасково
Комисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел посети Хасково, за да открие обновената компютърна зала на школа "Вале".  Партньорството им датира от години, а сега Габриел осигури 6 нови компютърни конфигурации за талантливите възпитаници на школата, които са лауреати на многобройни национални и международни награди.
В словото си към възпитаниците тя изтъкна, че се надява следващия Джон Атанасов да е от Хасково.
"Искам цифровите технологии да бъдат в полза на преподавателите, да засилим цифровите умения на студентите. От Европейската комисия имаме втора инициатива и тук ще имаме своя хасковски принос. Всяка година през октомври месец се провежда Европейската седмица на програмирането. Тази година, следващия месец, в Брюксел големите възпитаници на школа "Вале" отново ще ни позволят да се гордеем с таланта им и за мен това е много важна инициатива, защото имам нова амбиция", сподели още Мария Габриел.
Новата й идея е до 2020 година 50% от всички училища в Европа да се включат в тази инициатива. Миналата година участниците в Европейската седмица на програмирането са били 1 200 000, сега се очаква да бъдат повече.
Мария Габриел бе посрещната от областния управител на област Хасково Станислав Дечев, председателя на Общински съвет Хасково Таня Захариева и кметът на Хасково Добри Беливанов.

14.09.2018
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2019 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz