Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

VIVACOM увеличи скоростите в мобилната си мрежа до 150 Mbps download в 5 града в страната
VIVACOM надгради мобилната си мрежа в пет от най-големите градове в страната, въвеждайки следващото поколение технология – 4,5G или LTE Advanced.  Това осигурява на клиентите на телекома по-високи скорости на сваляне на информация от интернет – до 150 Mbps за download. Така потребителите на телекома ще могат да гледат безпроблемно видео, да предават на живо и като цяло - да сърфират по-бързо в световната мрежа. За целта смартфонът им трябва да може да поддържа LTE Advanced.

4.5G мрежата на VIVACOM вече е достъпна в София, Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора, като покритието е на територията на целите градове. Още преди старта на активния летен сезон, до средата на месец юли, компанията ще осигури покритие на новата технология в още 44 града в цялата страна. „Развиваме мрежата си в името на клиентите ни. Постигането на все по-високи скорости в мрежата на VIVACOM не е самоцел. Продиктувано е от очакванията на потребителите и бизнеса за бърз и динамичен достъп до необходимата им информаиця или услуга в интернет. С развитието на новите технологии скоростно се развиха онлайн услугите, облачните решения и дигиталното управление на редица сфери от живота на всеки човек, компания и дори градове. Тези услуги от своя страна изискват още по-развити технологии и мрежи, през които да бъдат управлявани. VIVACOM отговаря адекватно на новите изисквания на обществото и бизнеса. Вярвам, че в това се състои и отговорността на нашата компания към клиентите ни“ - обяснява мотивите на новата имплементация Радослав Златков, главен техничекси директор на VIVACOM.

Телекомът започна поетапното въвеждане на следващото поколение 4,5G технология след като получи отличие за най-бърза мобилна 4G мрежа за 2017 гforkd от независимата компания Оokla. Резултатите се основават на тестове на реални потребители чрез популярното им приложение Speedtest.

Тази година 4G мрежата на VIVACOM получи ново признание за най-добро покритие на населението в измерване, направено от водещия независим доставчик на решения за безжичната индустрия GWS (Global Wireless Solutions).

Наред с инвестициите в мобилните технологии, VIVACOM продължава да развива и мрежата LoRa, която позволява безжично свързване на много на брой различни устройства и така се превръща в основа за развитие на умните градове и Интернет на нещата. След като стартира с нея в София през ноември 2017 г., телекомът вече изгради такава мрежа и Пловдив и Варна. Плановете за развитие предвиждат покриване на още 9 града, сред които както големи областни центрове, така и средни и по-малки населени места и курорти. Това са Бургас, Стара Загора, Несебър, Велико Търново, Благоевград, Габрово, Враца, Плевен и Банско.

VIVACOM има технологичната възможност да развие бързо новата мрежа във всеки град, в който бизнесът или местната власт виждат потенциал за въвеждане на умни решения за управление.

Следвайки световните тенденции, в последните няколко години VIVACOM развива технологичната си структура последователно и целенасочено, подготвяйки се за иновативното бъдеще на умните градове, цифровизираните домове и дигиталното общество като цяло. За плавния преход към едно ново и много по-технологично бъдеще, компанията целенасочено инвестира в дигитализацията на българското образование, развива и предоставя достъпни решения за дигиталани класни стаи и иновативно обучение. Освен технологична база и софтуер, VIVACOM осигурява и обучение на преподавателските екипи, инвестирай в допълнение към технологията ценно време и човешки ресурс. Компанията предвижда да стартира собствена техническа лаборатория VIVACOM Tech Lab, която ще даде възможност на стартиращи компании да тестват услугите си в реална среда с действащи последно поколение технологии.

„Отговорността към новото поколение на България разбираме като отговорност за техните знания и умения за едно ново и вълнуващо дигитално бъдеще, което, обаче, ще е гостоприемно само за подготвените. Инвестираните време, сили, концентрация и кnow-how в образованието сега е базата за развитие на нашите деца.“, така Радослав Златков обясни ориентираната към образованието политика на телекома.
17.04.2018
Share
София - Пресконференция за увеличената скорост в мобилната мрежа на VIVACOM
17.04.2018
тегло: 1061 KB
размери: 2058X3000 px
автор: Стефан Марков
Радослав Златков, главен техничекси директор на VIVACOM
София - Пресконференция за увеличената скорост в мобилната мрежа на VIVACOM
17.04.2018
тегло: 944 KB
размери: 2081X3000 px
автор: Стефан Марков
Радослав Златков, главен техничекси директор на VIVACOM
София - Пресконференция за увеличената скорост в мобилната мрежа на VIVACOM
17.04.2018
тегло: 686 KB
размери: 2174X3000 px
автор: Стефан Марков
Доктор Богдан Драгански и Радослав Златков, главен техничекси директор на VIVACOM
София - Пресконференция за увеличената скорост в мобилната мрежа на VIVACOM
17.04.2018
тегло: 754 KB
размери: 2158X3000 px
автор: Стефан Марков
Доктор Богдан Драгански

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz