Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти
Събития

Български фотографи представят традиционни обичаи на България в Москва
Фотографска изложба „Древни обичаи и традиции от България“ ще се открие на 27 септември в центъра за дизайн и архитектура „Артплей“ в Москва.
Експозицията е подготвена от Асоциацията на професионалните фотографи (АПФ) в България – неправителствена организация, която работи в областта на фотографията и визуалните изкуства. Целта й е изграждане на положителен имидж на професионалния фотограф в обществото, утвърждаването му като професия, представяне на добрите фотографи пред българска и международна публика, установяване на трайни ползотворни контакти и различни форми на сътрудничество с подобни организации.
До 17 октомври свои работи ще представят фотогрофите Александър Михайлов, Ани Петрова, Анастас Търпанов, Богдан Стойко, Владимир Мачоков, Евгени Димитров, Иван Василев, Йордан Йорданов, Лилия Йотова, Петър Абаджиев, Радила Радилова, Стефан Марков, Тихомира Методиева – Тихич, Цветан Томчев.
Заснетите от тях кадри са майсторски поглед върху уникални български традиции като нестинарството, кукерите, надсвирванията с гайди, лазарки, мъжко хоро в реката на Йордановден, кушия на Тодоровден и други.
На откриването в руската столица ще присъстват Лилия Йотова, председател на АПФ, Александър Михайлов, член на управителния съвет на АПФ, носител на наградата „Млад фоторепортер“ на БГ прес фото през 2012 година и Йордан Йорданов-Дълес, член на АПФ, представител на по-старата генерация фотографи, с 35-годишен стаж, участвал в многобройни конкурси и изложби.
Предисторията на гостуването в Москва датира от ноември 2016 година, когато в София е подписан меморандум между Националната асоциация на професионалистите във фотоиндустрията (НАПФ) в Русия и АПФ. През април тази година в София бяха изложени 25 творби на руски фотографи, членове на НАПФ. Събитието бе съпътствано от майсторски клас на популярния руски художник-фотограф Григорий Горячев-Белий ден, както и от специално организирана от домакините (АПФ) фотосесия със звезди от българския шоубизнес.
15.09.2017
Share

© 2000 - 2012 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz