Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти
Събития

Над 500 младежи преминаха успешно през образователна програма “Дай старт на успеха“
Над 500 младежи от седем български града преминаха успешно през образователната програма „Дай старт на успеха“. Тя се провежда за първи път в България и цели намаляване на броя на икономически неактивните млади хора у нас.  Национално изследване на УНИЦЕФ за България за подрастващите и младежите показа, че 1/5 от тях не са обхванати нито от образователната, нито от социалната и трудовата система. Това нарежда страната ни на първо място по този показател в ЕС.
Организатори на кампанията „Дай старт на успеха“ са образователната организация JA България и Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България. Пилотното издание на програмата обхвана 7 български града, които традиционно са с високо ниво на младежка безработица – Лом, Самоков, Гоце Делчев, Своге, Костенец, Търговище и София.
„Програмата „Дай старт на успеха“ дава възможност на младите хора да научат повече първо за себе си, после за възможностите, които имат, познавайки себе си. На децата в училище им липсва този момент, в който те могат правилно да се ориентират професионално. Възможността за срещи с успели хора, с мениджърите на Кока-Кола е нещо много полезно, защото учениците попиват от опита и получават ценни съвети за развитието си. Така децата могат да открият своята същност, да изберат правилния път и да дадат старт на своя успех“ - казва Росица Станкова, преподавател в Първо средно училище „Св. Седмочисленици“ в Търговище.
В първия етап на кампанията младежите получиха основни познания за личностно развитие, а близо 100 деца от седемте града, които показаха най-добра мотивация и резултати взеха участие в 48-часов лагер, който се проведе в JA Startup Hambar в София тех парк. Те преминаха през допълнителни теоретични и практически упражнения за развитие на бизнес уменията им. Водещите на телевизионното предаване на Нова телевизия „Комбина“ Лора Крумова и Галя Щърбева представиха пред младежите професията журналист и насърчиха учениците смело да търсят своето професионално развитие.
„От програмата „Да старт на успеха“ научих как да подготвя своята биография, къде мога да търся свободи позиции за работа и стаж извън бюрата по труда, как да се държа по време на интервю за работа“ - сподели единайсетокласничката Мария Барутска от Професионална гимназия „Г. С. Раковски“ в Костенец.
„Разбрах, че на първо място трябва да си социален, да умееш да комуникираш с хората, за да може добре да работиш в екип. Защото никой не избира сам колегите си. Научих как се пише мотивационно писмо, как да се облека за интервю за работа, кои са сайтовете и платформите, които трябва да следим, когато търсим работа и стаж. Разбрах всъщност колко е добре да се захванеш с това, което искаш от ранна детска възраст. Да развиваш и показваш таланта си като ходиш по състезания, олимпиади, академии, да взимаш различни сертификати и грамоти, защото това прави впечатление в биографията ти и ще ти е от полза впоследствие. Програмата ми показа как да изградя своето бъдеще“ - допълни 17-годишният Ростислав Ралчев от Лом.
По време на 48-часовото предизвикателство в София, учениците трябваше да разработят конкретен практически казус. Авторитетно жури оцени кои отбори са се справили най-добре и определи 23-мата младежи, които ще вземат участие в Youth Empower Academy на есен в София.
29.06.2017
Share
София – 48-часова образователна програма “Дай старт на успеха“
29.06.2017
тегло: 696 KB
размери: 1856X3000 px
автор: Стефан Марков
Участници в образователната програма
София – 48-часова образователна програма “Дай старт на успеха“
29.06.2017
тегло: 692 KB
размери: 1936X3000 px
автор: Стефан Марков
Участници в образователната програма
София – 48-часова образователна програма “Дай старт на успеха“
29.06.2017
тегло: 530 KB
размери: 2142X3000 px
автор: Стефан Марков
Галя Щърбева и Лора Крумова
София – 48-часова образователна програма “Дай старт на успеха“
29.06.2017
тегло: 847 KB
размери: 2077X3000 px
автор: Стефан Марков
Участници в образователната програма

© 2000 - 2012 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz