Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти
Събития

Президентът Румен Радев ще поиска проверка на граничната ограда с Турция
Има редица смущаващи факти около изграждането на граничната ограда на територията на област Хасково, заяви в Хасково президентът Румен Радев.  На въпрос дали сделката ще отиде в прокуратурата, Румен Радев отговори, че държи да бъде изяснена истината.
"Полагат се необходимите усилия да бъде завършена, в същото време има редица смущаващи факти. Един от тях е, че договорите са сключвани за двуредова ограда, плащането също е за двуредова ограда, а оградата е едноредова. Вие си отговорете на въпроса какво означава това", каза още президентът. Той коментира още, че в началото на следващата седмица започват консултации с партиите за връчване на мандат за съставяне на правителство.
Относно проблема с урана в питейната вода на Хасково, той заяви, че служебното правителство и местната власт са реагирали адекватно към момента. "Друг е въпроса, че за проблема се е знаело още от септември миналата година, а излиза наяве едва сега. Информация, крита от хората, за мен това е повторение на синдрома Чернобил. Длъжностни лица и отговорни институции са изложили на потенциален риск здравето на хората, това е недопустимо", заяви Радев. Държавният глава бе в областния град по повод 45-годишнината на Природоматематическата гимназия "Акад.Боян Петканчин", на която той е възпитаник.
21.04.2017
Share

© 2000 - 2012 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz