Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Повече от 100 велосипеда ще зарадват лишени от родителска грижа деца в приемни семейства
За трета поредна година велоработилница 1bike стартира кампанията „Колело за смет, за дете велосипед“. В партньорство с магазините Drag Zone веломайсторите ще поправят стари велосипеди, а после ще направят лятото на десетки деца по-щастливо.

През тази година минималната цел е да бъдат зарадвани 100 деца, които са лишени от родителска грижа и са настанени при приемни семейства. Партньор на инициативата е Националната асоциация за приемна грижа, която е единствената родителска организация, защитаваща правата на децата в приемна грижа. Освен това в рамките на инициативата ще бъдат ремонтирани и велосипеди за центъра за настаняване от семеен тип в с. Дрен, за което помагат Международния женски клуб и Фондация BNP Paribas.

За разлика от предишните години, когато кампанията беше концентрирана в определени градове, през тази тя ще достигне до деца от цялата страна. В случай че бъдат дарени повече велосипеди, отколкото са необходими, майсторите обещават постепенно да отремонтират всички и да зарадват още повече деца.

И вие можете да помогнете, като дарите своя стар велосипед, без значение в какво състояние е той. Повече информация за начините на даряване и пунктовете, в които се събират велосипедите, може да намерите в официалната страница на кампанията – www.1bike.bg/kolelozadete

Всички дарени велосипеди ще бъдат транспортирани от DHL и събрани в Дряново, където заедно с доброволци от МОГА Дряново ще бъдат ремонтирани. След това колелетата ще бъдат изпратени до съответното дете, настанено в приемно семейство, в страната.

Освен с даряване на велосипед, може да се включите и с майсторлък. Всеки, който иска, е добре дошъл да помогне в ремонта на колелетата. За тази цел в рамките на кампанията ще бъдат организирани три доброволчески уикенда в Дряново – 29/30 април, 13/14 май и 27/28 май.

За всякакви въпроси можете да ни пишете на info@1bike.bg или да ни се обаждате на 0877 566 446.

През тази година „Колело за смет, за дете велосипед“ се осъществява от 1bike, с подкрепата на DragZone, DHL, Националната асоциация за приемна Грижа, Международния женски клуб - София, Фондация BNP Paribas, Imaginarium, Sofia Ring Mall, МОГА Дряново, Дюкян Меломан.
20.04.2017
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz