Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Популярни фотографи от цял свят се събраха на тайна вечеря в София
Едни от най-добрите фотографи у нас се събраха на работна среща, за да обсъдят бъдещи съвместни планове и активности. Срещата в ресторант Corso, подплатена с вечеря и класно вино, присъстваха фотографи от цял свят. Сред тях са израелският майстор Пини Хамоу, специализирал в областта на модата, фоторепортерът от Бангладеш Танвер Рохан, който взе първо и трето място в категорията фоторепортаж на VIPA 2016, както и още 6 златни медала от конкурси в Пловдив. Сред присъстващите бе и руският майстор на обектива Григорий Горячев-Белий ден, който ще остане в България още една седмица, за да направи художествени фотосесии на български звезди, които все още се пазят в тайна, а в проведения му майсторски клас пред обектива му застана вокалът на Мери Бойс Бенд – Мария Мутафчиева. Сред гостите беше и фотографът от Южна АфрикаЕрик Натан. От българска страна присъстваха представители на Асоциацията на професионалните фотографи в България, по чиято инициатива се състоя срещата. Присъедини се и фотографът, който получи престижния приз „Фотограф на годината“ Генчо Петков, както организаторът и собственик на конкурсния хъб VOUBS - Васко Василев.

Фотографите нарочно избраха място с уникална панорамна гледка към един от най-красивите и ценни паметници в столицата – Руската църква, за да имат вдъхновение за креативни съвместни дейности и бъдещи партньорства. На срещата се обсъдиха варианти за няколко съвместни пленери в България и в други държави, бъдеща фотоизложба, свързана с българските бит и традиции, както двудневна фотографска конференция в Москва по актуални теми. Фотографите размениха мисли и по въпроси, свързани с авторските права, обмениха опит и информация относно заплащането на фотографския труд в различните страни.

Асоциацията на професионалните фотографи в България има за цел да съдейства на международните си партньори и да продължава да работи в посока развиване на фотографията като изкуство и култура, като показва в чужбина всичко българско, което е на ниво, за да се изгради и един положителен имидж за България.
11.04.2017
Share
София – Среща на фотографи от Асоциацията на професионалните фотографи в България с колеги от чужбина
11.04.2017
тегло: 1173 KB
размери: 2022X3000 px
автор: БУЛФОТО - външни кореспонденти

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz