Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

БНР Академията отваря врати и за външни журналисти
Единайсет журналисти от Българското национално радио получиха дипломите си за завършване на Училището за радио. То е съвместен проект на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) и БНР и сполучливо е наречено БНР Академия. : Това беше Третият майсторски клас по радиожурналистика, организиран от обществената медия.

В Мраморното фоайе на радиото генералният директор на БНР Александър Велев връчи дипломите с комплексни оценки от десет квалификационни модула. Обучението продължи 4 месеца.

„С БНР Академията показваме, че се грижим за повишаването на качеството на журналистиката. Курсистите предават на колегите си наученото и са реклама за БНР Академията. През следващите 3 години ще привлечем хора отвън, които тук да получават качествени журналистически умения“, каза генералният директор Александър Велев. На факултетите по журналистика в страната ще се предложи сътрудничество. Така ще бъде предаден опит на младите журналисти, които после могат да намерят място в Радиото.

По журналистическите стандарти на EBU с най-висок успех този път е Юлия Гатдерова от програма „Христо Ботев“. „За нас беше страшно интересно и много важно, защото видяхме спецификата на другите професии в радиото и успяхме да „откраднем“ по нещо от тях“, каза отличничката. Другите дипломирали се са: София Златанова от Радио Благоевград, Невена Николова от Радио Шумен, Сияна Спиридонова и Мариела Димитрова от Радио Варна, Ралица Фичева от „Христо Ботев“, Миладина Монова, Елена Паскалова, Гергана Манчева и Луиза Лазарова от Радио България и Георги Нейков от Радио София.
10.06.2016
Share
София - Училището за радио в БНР
10.06.2016
тегло: 965 KB
размери: 2002X3000 px
автор: Миро Златев
Абсолвентите от Третия майсторски клас по радиожурналистика на БНР Академия с дипломите си, генералният директор на радиото Александър Велев (в средата) и преподаватели

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz