Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

БНР и Столичната община със съвместна кампания "С колело до работа"
В двора на БНР, в присъствието на представители на Центъра за градска мобилност, медии и граждани, беше открита новомонтирана велостойка, финансирана от проекта FLOW по европейската програма Хоризонт 2020. Велостойката с футуристичен дизайн ще бъде използвана от 11-те посланици на кампанията, които ще се придвижват до работа в БНР с тестови-велосипеди от различни модели, сред които сгъваем и електрически.

„Надявам се всеки един от нас, във всеки удобен момент да предпочете един по-екологически начин за придвижване из града. Защото, въпреки че ни се струва, че всеки сам много малко допринася за климата и чистотата на природата - не е така. Когато много хора сме ангажирани към опазването на околната среда, тогава ефектът става видим за всички“, сподели зам. кметът Дончо Барбалов по време на церемонията за старта на кампанията.

Генералният директор на БНР Александър Велев отбеляза: „Съветвам всички наши слушатели и тези, които обичат екологията, да използват колелото колкото може по-често. Защото като се замислим каква пролет имаме тази година, какви наводнения, какви неща стават по нашата планета в резултат на глобалното затопляне, от тях последиците са катастрофални. Ние трябва да дадем своя макар и минимален принос. Ако всеки го направи, ще спасим планетата.“

Идеята на кампанията е да се подпомогне избора на икономичен и здравословен начин на придвижване в градска среда.

Мисията на участниците е да направим нашия град по-чист и мобилен, разглеждайки колоезденето като алтернативен начин на придвижване за хората до работа и в свободното време.

В рамките на инициативата са предвидени велообучение и велоизлет, а през цялото време чрез специално приложение ще се следи колко километра изминава всеки участник. „С колело до БНР“ приключва на 15 юли. Тогава ще стане ясно и името на най-активния посланик в кампанията.


08.06.2016
Share
София - Кампания "С колело до работа"
08.06.2016
тегло: 1298 KB
размери: 2002X3000 px
автор: Миро Златев
Заместник кметът по транспорта на СО Дончо Барбалов (вляво) и генералният директор на БНР Александър Велев разглуждат 11-те колела, които ще карат служители на БНР
София - Кампания "С колело до работа"
08.06.2016
тегло: 1124 KB
размери: 2002X3000 px
автор: Миро Златев
Един от посланиците на кампанията “С колело до работата“ веднага изпробва велосипеда

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz